Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen megszólítást használjak...

Milyen megszólítást használjak emailben az önéletrajzom elküldésekor? Hogy illik lezárni?

Figyelt kérdés

Nem először vagyok már tanácstalan ezzel kapcsolatban. Amikor találok egy hirdetést valahol, és egy megadott címre kell írni, nem tudom, mi lenne a helyes. Olyan helyekre gondolok, mint pl a Medicover. Egy rendelő, ahol nem konkrtét orvosnak írom, hanem ki tudja ki fogja elolvasni egy klinikán belül. Most is van a városomban egy hely, ahol több dologgal foglalkoznak, és csak egy email címem van, fogalmam sincs, mi legyen a megszólítás. Tudom, hogy fontos lenne a jó első benyomás már írásban, és nem akarom elrontani. A “Tisztelt Cím” nem éppen hangzik udvariasan, a “Tisztelt Hölgyem/Uram” nekem olyan maníros, egy rendelőt meg nem szólíthatok meg, hogy pl “Tisztelt Medicover”. Szerintetek mi az ideális?

Illetve az email lezárása hogy a legjobb? Illik odaírni olyasmiket, hogy pl “Amennyiben önéletrajzom felkeltette érdeklődését, várom megkeresését.” Vagy ezt hanyagoljam, van valami jobb lezárás?

jan. 27. 17:37
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Igen, pont úgy. Én is mindig a "Tisztelt Medicover!" típusú megszólítást alkalmazom. Esetleg (ha nem derül ki melyik céghez keresnek, mert van több is összevonva egy weboldalon), a "Tisztelt Vezetőség!" is megfelelő.

Elköszönéshez is írjad amit akartál, persze.

Engem pont ma hívtak be interjúra, és ezeket írtam. :)

jan. 27. 20:23
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Akkor mégsem hangzik rosszul megszólítani a céget/rendelőt. Nem vagyok jó ezekben a modoros hivatalos emailekben, mindig tartok tőle, hogy udvariatlannak tűnik amit írok. Aztán majd emiatt nem kapok lehetőséget.
jan. 27. 20:28
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Erre érdemes egy alapnak a fejben lenni és zsigerből mindig csak azt variálni.

Például az én egyik sablonom:

"

Tisztelt Hölgyem / Uram! (vagy cégnév)

Ezúton szeretnék jelentkezni a meghirdetett X pozícióra, amelyre a Z oldalon találtam rá.

Mellékletként csatolva küldöm a kért fényképes önéletrajzomat.

>>Bekezdés arra, ha extra dolgot fűznék hozzá, vagy önéletrajzon túl is kiemelnék valamilyen részletet, ami a hirdetés alapján kiemelten fontosnak / specifikusnak tűnik a cégnek a jelentkezőben.<<

Pozitív elbírálás reményében várom mielőbbi válaszát!

Üdvözlettel és tisztelettel:

Aláírás

"

Utána pedig ezen már lehet variálni. Például pénteken napközepén küldve becsempészni a végére egy "Előre is kellemes hétvégét kívánok!" mondatot, vagy csak simán egy "További kellemes/szép napot!", vagy bármi ilyesmi.

Ezek olyan – egyébként szinte mindenki számára jelentéktelen – apróságok, amiket ha külön HR részleggel rendelkező céghez küldesz és az esélye nagy, hogy ők kapják meg ezt az e-mailt és nem az adott részleg vezetője mondjuk, akkor lehet egy aprócska, de mégis "extra" erőfeszítésként értékelhető pozitív hatása.

jan. 28. 04:54
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm #3, ez is nagyon hasznos volt! Eddig sokszor úgy adtam be önéletrajzot, hogy egy sablonba be kellett csak küldeni, nem kellett írni mellé. Amikor meg kellett valamit, mindig aggódtam, hogy valamit rosszul fogalmazok majd. Párom is eléggé elbizonytalanított, szerinte céget megszólítani bunkóság, nekem meg a Tisztelt Hölgyem/Uram túl merev, régimódi. Pont ez a baj sokszor, hogy nem tudom, hogy ki elé kerül, és neki épp mi tetszik. Megnyugtató látni, hogy mások miket használnak. Most is olyan helyre jelentkezem, ami egy kisebb magán rendelő szerűség, több emberrel, és csak a cégnév van meg. Olyan apróságnak tűnnek ezek a dolgok, de mégis ezzel teszem meg az első benyomást.
jan. 28. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!