Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek megéri munkahelyet...

Szerintetek megéri munkahelyet váltani? Ti hogyan döntenétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Kaptam egy ajánlatot egy cégtől ahol hasonló munkakörben lennék, mint a mostani helyemen, de sokkal jobb a fizu (elvileg). Szóval az alapbér az új helyen kb. 30%-al lenne magasabb mint a mostaninál.

Viszont jelenleg egy műszakban dolgozom, helyben van (10 perc a lakhelyemtől) a meló és kényelmes, nagyrészt irodai munka, sokszor konkrétan nincs semmi dolgom. 8 éve vagyok a mostani helyen, feljebb lépni nem tudtam, függetlenül attól, hogy többször felajánlottak jobb/magasabb pozíciót, amelyekre igent is mondtam, de valahogy soha nem tölthettem be egyiket sem.

Az új hely másik városban lenne, nagyjából 50km-es (oda-vissza 100) ingázás, de van céges járat. 3 műszakos munka és az ígéretük szerint van feljebb lépési lehetőség. A teljes fizu szerintem (ahogy számolgattam) pótlékokkal és egyéb dolgokkal legalább 40%-al magasabb lenne a mostaninál.

Ti ezek alapján váltanátok vagy nem?

jan. 23. 14:16
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
talán
nem tudom, de szeretek szavazni
30 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%
Kizárt, az egy műszakot nem éri meg háromra cserélni.
jan. 23. 14:23
 2/13 BeefEater ***** válasza:
96%

50 km busszal az kb 1 óra. Ha azt is beleszámolod, akkor szinte alig fog emelkedni az órabéred.

A feljebb lépési lehetőséget a jelenlegi munkáltatód is megígérte, én az új helyen is pont ennyire venném komolyan.

Szerintem ez nem éri meg, hacsak nem nagyon rá vagy szorulva a pénzre.

jan. 23. 14:31
 3/13 anonim válasza:
95%

Számold ki, gondold át én ezt tenném a helyedben. Btw a nemre nyomtam az alábbiak miatt, de minden ember más.

Nem tudom a mostani fizud, de legyen netto 400.000 Ft.

Az új helyen durván netto 600.000 Ft.

Ez naponta 6500 Ft-ot jelent 31 nappal számolva, többletként.

Jelenlegi helyed ismeretlenül mondva:

08:00-ra kell beérned, tehát elindulsz mondjuk 7:30-kor.

Bent vannak az ismerős munkatársaid, ledolgozod amit le kell, majd teszem azt 16:00-kor kilépsz és hazaérsz 16:15-re, mert megálltál egy kicsit dumálni útközben valakivel.

Ellenben a másik helyen. 3 műszak, gondolom 6-14, 14-22, 22-6.

nappalos:

6-ra kell beérni, elindult 4:30-kor (forgalom miatt) de legyen 5:00.

hazaérsz 15:00-15:30-ra. (1 órával korábban mint a másik helyen)

délutános:

elindult 12:30-13:00 környékén és hazaérsz jóesetben 23:00-ra. Fürdés, alvás 00:00-kor. kb 8-kor kelsz, hogy ki is pihend magad, maradt 4 órád és mehetsz megint.

éjszakás (legrosszabb)

Elindult 20:30-21:00 környékén

Hazaesel 07:00-07:30 környékén.

Alszol 8 órát és már délután 3- fél 4.

Nagyjából pihensz, megcsinálod a napi rutint és ugyanez. Szombaton esel haza az utolsó napon, ami szintén alvással kezdődik így a hétvége kapásból mínusz 1 nap...

Nem csinálnám. Ha nincs szükséged a napi 6500 Ft-ra égetően, akkor maradnék a helyemen...

jan. 23. 14:40
 4/13 anonim válasza:
95%
Ja a céges járat számomra inkább negatív, mint sem pozitív. Ha tehetném nem venném igénybe, de ez is emberfüggő. Várni a hidegben, melegben, fáradtan, éjszaka, nappal, reggel, este, majd felülni a buszra... alkalmazkodni, hogy mikor megy, oda kiérni addigra.. legtöbbször jóval korábban, mint kellene, mivel másik 30 embert még felvesznek útközben... kocsival odaérnél 50 perc alatt átlagban, busszal 1,5 óra minimum.. (utolsó voltam)
jan. 23. 14:44
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nyugis egyműszakos közeli melót tuti nem cserélték 3 műszakos ingázásra.
jan. 23. 16:10
 6/13 anonim ***** válasza:
5%
Heti max 4 nap 8-15h nettó 1,4 misi minek változtassak?
jan. 23. 17:28
 7/13 A kérdező kommentje:
Mostani melóhelyen reggel 6-tól délután 2-ig vagyok. 10 perc bringával a gyár. A bruttó órabérem 3000ft erre jönnek rá bónuszok kb. olyan bruttó 550-650 ezer között kapok most jó esetben. Az új helyen az alapbér bruttó 650, erre jön még minden bónusz és pótlék.
jan. 23. 17:57
 8/13 anonim ***** válasza:
85%
Attól függ: mennyire kell a pénz? Hány éves vagy? Van családod? Gyűjtessz vmire? Van értelmes nagyságú megtakarításod?
jan. 23. 18:58
 9/13 A kérdező kommentje:

- mennyire kell a pénz?

Hát mint bárki másnak :D de tényleg, jó azért ha az ember nem gombokért dolgozik, bár igazából mindkét helyen röhej a pénz, mint az ország nagy részében :(

- Hány éves vagy?

30

- Van családod?

nincs

- Gyűjtessz vmire?

Van egy balatoni telkem egy "romos" (igazából csak félkész) pincével abból akarok valamiféle nyaralót kihozni. Az a baj messze lakom, saját erőből nem tudom csinálni, a környéken pedig iszonyatos pénzekért dolgoznak a kivitelezők...

A másik opció, hogy akarok venni egy kisebb családi házat a mostani lakhelyemen. Olyan 30-40 milliónál indulnak az olcsóbbak.

Árverésen talán 20 körül lehet venni értelmesebbet, de ugye a felújítás itt is drága, viszont tudnám magam csinálni, szóval a bérköltséget megspórolnám.

- Van értelmes nagyságú megtakarításod?

Mihez képest? Kb. 14 millióm van félretéve, de ha házat akarok akkor ez kevés. Önerőre jó, de ugye a felújítási költségeket sem árt belekalkulálni a dolgokba.

jan. 23. 19:59
 10/13 anonim ***** válasza:
19%

Köszi a válaszokat.

Szerintem egyértelmű: váltsál. Még nincs családod, fiatal vagy és nem ott akarsz lakni örökre ahol most (vagy annál olcsóbban), hanem sok pénz kell még, hogy révbe érj.

Mellette azért maradjon időd kapcsolatot keresni és tanulni is, amivel később még többet kereshetsz. A következő 3-4 évet kell meghúzni még, és utána könnyebb lesz (ha jól csinálod): több pénz, jobb munkahely.

(A nyaralót szerintem felejtsd el, szerintem a legnagyobb hülyeség az életben. Nagyon drága, sok időt visz el.

Max akkor oké, ha egy évben mondjuk elköltözöl 4-5 hónapra, mert vállakozó vagy és elég fél évet dolgoznod egy évben.)

jan. 23. 20:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!