Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jogosan érzem kevésnek a fizumat?

Jogosan érzem kevésnek a fizumat?

Figyelt kérdés
Irodai adminisztrátor poziban vagyok, 2 idegen nyelv az elvárás + van 5 év tapasztalatom, diplomám. Keveslem a nettó 550 ezret. Mit gondoltok?

jan. 20. 13:36
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
#9 ha nem dolgoztál ebben a munkakörben, akkor nyilván nem tudod. IQ-fighter.
jan. 20. 14:02
 12/30 anonim ***** válasza:
86%

Ha más hasonló munkakörben többet keres, akkor igen, jogosan. Vagy ha neked ajánl más cég magasabb bért ugyanilyen pozícióra. Ezekből lehet megtudni, hogy mennyit érsz a munkaerőpiacon.

Persze ettől még kevesellheted, csak nincs értelme.

Egyébként, ha szabad kérdezni, mire megy el neked havi 550k, hogy ezt a puncs-on akarod kiegészíteni? Én is pont ennyit keresek és havi 250k-t fixen minden hónapban meg tudok takarítani (és ha marad, akkor még többet, általában +50k).

Mindezt úgy, hogy sportolok, utazok (ezen a télen kétszer síelek és ezen felül is utazok), nem a legolcsóbb albiban lakom, gyakran (heti többször) eszem étteremben, szoktam bulizni stb.

Igaz, nincs autóm.

jan. 20. 14:08
 13/30 A kérdező kommentje:

Írd össze légyszi tételesen, hogy a pcsába jössz ki 300 ezerből. Mert nekem sehogy nem jön ki a matek.

Nekem 150k az albi rezsivel, és ez Budapesten gyakorlatilag a legolcsóbb garzonlakás, sehol máshol nem látok 125 + rezsiért meghirdetve lakást. Max. szobát.

Kaja olyan 100k, és ez kicsit sem számít elszállt összegnek, napi 3300 forintra jön ki.

Diákhiteltörlesztő 24k, all you can move 16k mivel én is sportolok, dm/rossmann 15k körül szokott lenni. Van cicám, ő átlag 20-25k, hol több, hol kevesebb. Körmös, fodrász havi átlag 10k. Budapest bérlet 9k + néha járok autóval, az is még 10-20k üzemanyag. Most tartunk már 350k felett és gyakorlatilag ez még csak alap megélhetés. Ebben még nincs benne a ruha, szórakozás, kikapcsolódás, háztartási eszközök (pl. ebben a hónapban kellett vettem porszívót meg fülhallgatót, az együtt is 35k volt pedig a lehető legolcsóbbakat vettem), orvosi költségek/gyógyszer, meg említetted a síelést, én most megyek 1 hétre és 400 ezerbe lesz, ez a puncsozás nélkül sehogy nem férne bele a fizetésembe. Nyaralni is max. a járdaszigetekre tudnék menni ennyiből :D Szóval légyszi vezesd le, te hogy jössz ki 300-ból, mert elképzelni nem tudom.

jan. 20. 14:20
 14/30 anonim ***** válasza:
79%
13: azoknak a költségeknek a fele felezhető ha van kivel laknod, ugy...
jan. 20. 15:13
 15/30 anonim ***** válasza:
81%

200k az albi amit párommal felezek (nem Budapesten élek) + rezsi.

Nincs autóm, nincs állatom, nincs hitelem, nem járok fodrászhoz, körmöshöz (fodrászokkal rossz a tapasztalatom, inkább barátnőkkel vágjuk egymásnak, a köröm meg akadályozna a sportomban meg más hobbiban is) rossman/dm-be ritkán járok, nem kell ilyen gyakran új naptej/sampon és nem sminkelek. Az AYCM-ot állja a cég (de ahova járok oda pont nem jó és kb 6k-t költök belépőkre), országbérletet szintén állja a cég. Ruhát akkor veszek ha muszáj, mert utálok vásárolni (nyilván ha kell akkor veszek, de csak úgy nem). A háztartási eszközök a tulaj/bérbeadó felelősségéhez tartoznak. Persze előfordul hogy veszek pl air fryert vagy valamit, de ezek nem havi szintű kiadások.

Viszonylag olcsón szoktam szórakozni, rengeteg ingyenes program is van, de olyan is van persze, hogy 10k-ért megyek valahova.

Szóval 100k a lakás, 100k a bevásárlás, maradt 100k arra, hogy abból szórakozzak (14k), sportoljak (6k), vegyek valami extrát (pl új kávéfőző, cipő vagy társas) (20k), kifizessem a rezsi felét (15k) stb.

És maradt 45k hogy azt csináljak amit akarok, többet szórakozzak, utazzak, vagy bármi, amellett hogy 250k-t befektetek.

Egyéb durva váratlan kiadásra meg ott a megtakarítás.

De igazad van, szokásom csak az alapbéremmel számolni, pedig a juttatásaimat is felélem (pl van 25k szép kártya, utazás támogatása 18.9k oszrágbérlet, homeoffice támogatás 15k, AYCM stb). Illetve a nagy különbség, hogy nem egyedül lakom és nem Pesten. Viszont ha ez nem így lenne, akkor is van olyan költséged, ami nekem akkor sem lenne, ha szingli lennék és pesti: 24k diákhitel+ 15k Rossmann/DM, + 20-25k cica+ 10 k körmös/fodrász+10-20k üzemanyag. Ez kapásból 80-95k olyan kiadás, ami nekem nincs és akkor se lenne, ha nem kapnék ilyen juttatásokat és Pesten élnék egyedül. (Bár valószínűleg keresném lakótársakat, mert egyedül élni nem szeretek) Van egy pesti baráanőm, ők ketten bérelnek kétszobás lakást összesen 150+rezsiért

Egyetemi sítáborok vannak 200k alatt bőven (8 sínapos sítábor), nem is kell hozzá diáknak lenni, csak egyetemi szervezés, családos is kijött kb 200/fővel+kaja (de ez rövidebb lesz). Egyéb utazásokat alacsony költségvetéssel csinálom, pl egy hosszúhétvége Pozsonyban az nem olyan drága. Orvosi költségeim is minimálisak, évente mondjuk 10k gyógyszert veszek plusz 10k a fogamzásgátló három havonta (de ez nem csak az én költségem).

Még a te fix költségeiddel (350-400k) is van 150-200k ami megmarad a fizudból és tudsz belőle utazni/szórakozni, vagy megvenni amit szeretnél, pl új ruha. Még akkor is, ha becsúszik egy porszívó vagy valami nagyobb költség. Nyilván nem mész minden hónapban síelni, nem is kell, hogy havonta egy síelés ára megmaradjon.

jan. 20. 15:19
 16/30 anonim ***** válasza:
29%
Egy ilyen betanított csimpánz munkára az amit keresel, kimondottan magas összeg.
jan. 20. 15:22
 17/30 A kérdező kommentje:

Oké, akkor alapból ha te nem költesz a szépségedre, azon tényleg sokat lehet spórolni, de én nem akarok hegyi trollként kinézni :D Inkább akkor elcsattintom a tízezreket, de nézzek már ki igényesen. Pl. megcsináltattam a fogaimat, az volt 600k, orrműtétem 900k. Dönthettem volna úgy, hogy szarok rá, és akkor persze el lehet lenni ilyen kiadás nélkül is, de kinek mik a prioritások, ugye. Én áldom az eget, hogy költöttem erre, jó befektetés volt. A puncson legalábbis megtérül, ha már a munkában nem xd

jan. 20. 15:48
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

#17 Persze, nincs ezzel baj, örülök ha neked megtérült és megérte, nekem ez nem prioritás, szívesebben költök másra.

Szerencsére a pasimnak bejön ez a hegyi troll stílus. :D

jan. 20. 15:55
 19/30 A kérdező kommentje:
Gondolom, de a prémium kategóriás férfiakhoz kell hozni egy szintet és emiatt muszáj ilyenbe is invesztálni…különben nem lett volna olyan pasim, aki álomnyaralásokra visz meg a seggemet is kinyalja.
jan. 20. 16:01
 20/30 anonim ***** válasza:
23%
Ember én Németországba kapok 660 ezret raktári munkával.
jan. 21. 07:54
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!