Régen az is nagy szám volt ha itthon mehetett valaki egyetemre. Manapság már sok gyerek azt sem tudja melyik európai nagyvárosba menjen... nagyot fordult a világ.
Milyen társadalmi osztályba tartozó anyagi helyzetű családok engedhetik meg a külföldi egyetemet szerintetek?
Mi a minimum?
Nyilván a legcsóróbb családoknál a gyerek dolgozik termel amint lehet.
Merthogy ha nem másbelföldi, hanem azonosbelföldi, akkor az nekik nem külföldi egyetem.
tegnap 15:57
3/6 anonim válasza:
A saját és a környezetem tapasztalatai alapján kicsivel átlag feletti anyagi helyzet esetén már beleférhet, persze országtól, egyetemtől, ösztöndíjtól függ. Több ismerősöm tanult pl. Bécsben, az azért nem egy megfizethetetlen szint, főleg ha a nyugati határhoz közel lakik az ember. Illetve a Benelux államokból és a skandináv országokból is hallottam nagyon jó lehetőségekről. Az oktatás több helyen ingyenes (esetleg bizonyos feltételek mellett), van, ahol a lakhatás is biztosított (nem feltétlenül ingyenes, de mondjuk van olcsóbb kollégiumi ellátás), szóval ha az ezen felüli költségeket tudják állni a szülők vagy maga a hallgató, akkor megoldható egy nem kifejezetten gazdag család számára is. Hozzátenném, jó képességű, jó tanuló ismerőseim voltak ezek, akiket az egyetemek többsége tárt karokkal várt volna, ők pedig utána mentek az ilyen lehetőségeknek. És tudtommal mind dolgoztak is egyetem mellett. Úgyhogy azért ez is biztosan sokat számított, nem csak az, hogy a szülők meg tudták engedni maguknak a gyerek külföldi tanulmányait.
tegnap 16:38
4/6 anonim válasza:
Akarkinek, diakhitel ugyanis mindenhol elerheto + lehet dolgozni egyetem mellett
tegnap 16:39
5/6 anonim válasza:
Diákhitellel megoldható.A magyar diákhitel külföldi tanulmányra is felvehető.
De, sok országban olcsó a felsőoktatás.Részmunkaidős állással fedezhető akár.
tegnap 18:38
6/6 anonim válasza:
Legtöbb EU országban az egyetem ingyenes és kollégium sok esetben támogatott és relative olcsó.
Diákmunka pedig mindenhol van szóval anyagi helyzettől függetlenül tud valaki más országban tanulni.
Ha mondjuk valaki az USA ba akar tanulni akkor már mélyen a zsebébe kell nyúlnia az embernek, 100 ezer dollárba simán belekerülhet a képzés mindennel együtt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!