Mérnöki diplomával milyen képzéssel tudnék gazdasági irányba menni?
Tervezőként dolgozom, energiaipar. A fizu nem rossz, de nem is kiemelkedő. A munka unalmas. Úgy látom, hogy mérnökként jó esélyem van arra, hogy munkám mindig lesz, de a bérek stagnálnak. Most a helyzet okés, de nem érzem azt, hogy sok év múlva is elégedett leszek a béremmel. Ezért gondolkodtam egy gazdasági szakot is elvégezni. A tudást valahogy biztosabbnak, értékesebbnek gondolom. Amúgy azt vettem észre, hogy engem sokkal jobban érdekelnek a gazdasággal kapcsolatos dolgok, mint a műszakiak, legalábbis az utóbbi 4 évben mindenképp.
Hogyan kellene ennek a karrierváltásnak nekifutni? Vezetés és szervezés? Pénzügy? MBA? Biztosítás es pénzügy?
Egy gondolkodós, elemzői munkakörben tudnám magam elképzelni. Egyáltalán van esélyem elhelyezkedni úgy, hogy 30 éves vagyok?
" Vezetés és szervezés? Pénzügy? MBA?"
Az MBA jó, viszont ezt inkább nevesebb brit vagy amerikai egyetemen érdemes, csak erre nincs lehetőség.
A vezetés szervezés is kvázi ugyanazt a tudást adja, mint az MBA, csak nincs olyan marketingje.Elég megnézni a tanterveket, szinte ugyanazok a tantárgyak.
A vez.szerv egyébként egyetemenként eltér.A győri egyetemen például "kontrollingos" irányzatú.Tehát, termelésmenedzsmentet, pénzügyet, HR, kontrollingot és hasonlókat tanulnak.
Míg, a METU-n például inkább HR-es irányzat a dominál.
Mik a lehetőségek?
Ha sok pénzed van, akkor MBA
Ha valami érdekesre vágysz és még van állami féléved, akkor vez.szerv
Ha a kihívást keresed, akkor pénzügy
Igazából, ha jó vagy, ugyanolyan jó karriert futhatsz be, bármelyiket is választod.
Ha.jól értem karriert szeretnél váltani. Ebben az esetben kihasználva az erős STEM háttered (ami komoly érték ám) én inkább kvantitatív pénzügyi irányba mennék pénzügyi szolgáltató céghez, az MBA-s management vonalnak csak akkor van értelme ha az ipar-ban akarsz maradni. Nem rossz az sem, pénzben sem, sőt, de ha jól értem te karriert szeretnél váltani.
Ha lesz konkrét kérdésed, dobj egy pü-t, hátha tudok tanácsot adni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!