Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mérnöki diplomával milyen...

Mérnöki diplomával milyen képzéssel tudnék gazdasági irányba menni?

Figyelt kérdés

Tervezőként dolgozom, energiaipar. A fizu nem rossz, de nem is kiemelkedő. A munka unalmas. Úgy látom, hogy mérnökként jó esélyem van arra, hogy munkám mindig lesz, de a bérek stagnálnak. Most a helyzet okés, de nem érzem azt, hogy sok év múlva is elégedett leszek a béremmel. Ezért gondolkodtam egy gazdasági szakot is elvégezni. A tudást valahogy biztosabbnak, értékesebbnek gondolom. Amúgy azt vettem észre, hogy engem sokkal jobban érdekelnek a gazdasággal kapcsolatos dolgok, mint a műszakiak, legalábbis az utóbbi 4 évben mindenképp.

Hogyan kellene ennek a karrierváltásnak nekifutni? Vezetés és szervezés? Pénzügy? MBA? Biztosítás es pénzügy?

Egy gondolkodós, elemzői munkakörben tudnám magam elképzelni. Egyáltalán van esélyem elhelyezkedni úgy, hogy 30 éves vagyok?

ma 19:10
 1/3 anonim ***** válasza:

" Vezetés és szervezés? Pénzügy? MBA?"

Az MBA jó, viszont ezt inkább nevesebb brit vagy amerikai egyetemen érdemes, csak erre nincs lehetőség.

A vezetés szervezés is kvázi ugyanazt a tudást adja, mint az MBA, csak nincs olyan marketingje.Elég megnézni a tanterveket, szinte ugyanazok a tantárgyak.

A vez.szerv egyébként egyetemenként eltér.A győri egyetemen például "kontrollingos" irányzatú.Tehát, termelésmenedzsmentet, pénzügyet, HR, kontrollingot és hasonlókat tanulnak.

Míg, a METU-n például inkább HR-es irányzat a dominál.

Mik a lehetőségek?

Ha sok pénzed van, akkor MBA

Ha valami érdekesre vágysz és még van állami féléved, akkor vez.szerv

Ha a kihívást keresed, akkor pénzügy

Igazából, ha jó vagy, ugyanolyan jó karriert futhatsz be, bármelyiket is választod.

ma 19:44
 2/3 anonim ***** válasza:
Egy üzleti adatelemző képzést nézegess szerintem.
ma 19:46
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha.jól értem karriert szeretnél váltani. Ebben az esetben kihasználva az erős STEM háttered (ami komoly érték ám) én inkább kvantitatív pénzügyi irányba mennék pénzügyi szolgáltató céghez, az MBA-s management vonalnak csak akkor van értelme ha az ipar-ban akarsz maradni. Nem rossz az sem, pénzben sem, sőt, de ha jól értem te karriert szeretnél váltani.

Ha lesz konkrét kérdésed, dobj egy pü-t, hátha tudok tanácsot adni :)

ma 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!