Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Finnországba vagy Norvégiába...

Finnországba vagy Norvégiába éri meg kiköltözni mostanság életszínvonal, pénzmegtakarítás tekintetében?

Figyelt kérdés
Viszonylag képzett vagyok (szakma, mesterdiploma, 2 nyelv), de gyanítom, odakint - egyelőre finn/norvégtudás nélkül - leginkább a takarításban, fizikai munkákban tudnék elhelyezkedni.Ezzel nincs semmi bajom egyébként. A kérdésem az, hogy ilyen állásokkal is jobban élne odakint az ember, mint ha itthon maradna?

jan. 12. 01:40
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
A jobban élés nemcsak a pénzt jelenti. Vonatkozó nyelvtudás nélkül, szociális háló nélkül nagyon nehéz lesz.
jan. 12. 08:15
 2/9 anonim ***** válasza:
85%

Kb hasonló, Norvégiában jobbak a bérek, de a költségek is magasabbak.

[link]

jan. 12. 08:52
 3/9 anonim ***** válasza:
85%
Helsinkiben nagyon jó a levegő minősége...már csak ezért is megérné...de nekem túl messze van. És hideg, nem tudok finnül. Így ha megyek Németországba megyek hogy könnyebben hazalátogathassak
jan. 12. 08:56
 4/9 anonim ***** válasza:
77%
Helyi nyelv nélkül semmire nem fogsz menni.
jan. 12. 09:09
 5/9 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem akkor teszel jót magaddal ha elkezded tanulni az adott ország nyelvét. Ne szolgáltasd ki magad mint sokan mások.
jan. 12. 10:38
 6/9 anonim ***** válasza:
69%
Én EVS önkéntességet javaslok, úgy esetleg ki tudnál jutni Finnországba,és kapcsolatokat építhetnél. Még lehet hogy benne vagy időben...
jan. 12. 10:42
 7/9 anonim ***** válasza:
85%
30 éves korig lehet
jan. 12. 10:43
 8/9 anonim ***** válasza:
58%
Jó ez a numbeo oldal. Láthatja rajta a sok proli, hogy 3-szor drágább az élet ott, ahol magasabb a fizetés. Itthon keresel 400at, kimész 1,2 millioért és 0-n vagy. :D
jan. 12. 14:35
 9/9 anonim ***** válasza:
81%

én 0 norvég nyelvtudással mentem ki Norvégiába (angolt beszélek), úgy hogy már volt munka mert itthonról online szereztem, szállást is szereztek persze én fizettem de jutányos áron, pár hónap múlva meguntam hazajöttem, aztán megint kedvem lett kimenni akkor másik helyre mentem onnan is hazajöttem blablabla... most megyek vissza majd az 5. alkalommal egy ismét új helyre :D De az a pár hónap amíg kint vagyok annyit fizet minta itthon megszakadva 1 éven át melóznék minden nap.

Kint ez megszokott dolog, hogy össze vissza ugrálnak a melósok, sőt, direkt ezeket szeretik mert nem kell őket felvenni állandóra, és ha pl lebetegetsz akkor nem jár annyi juttatás mintha rendesbe ott dolgoznál.

Amúgy én nem értelmiségi vagyok, és kint is szükség van a szakmámra. És ami a legjobb hogy mivel EGT tagállam a jogsim meg ilyesmit nem is kell becserélni meg újra vizsgázni, plug&play az egész :D Mondjuk egy magyar diploma az kint gyanítom semmit se ér, az csak ide magyar földre érvényes.

Én azért nem kedvelem a finneket mert elég egy seggfej népség. Nem úgy seggfejek, mint a magyarok, hogy irigyek meg rosszakarók, inkább olyan "senki se szóljon hozzám és hagyjanak békén". Aztán ha valaki idegenhez szólsz még zokon veszi :D

A norvégok barátságosabbak, de azért közel nem olyan közvetlenek mint a magyarok.

jan. 18. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!