Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha 0-ról kellene kezdened...

Ha 0-ról kellene kezdened akkor melyik országban csinálnál karriert?

Figyelt kérdés

Vásárló erő indexet nézegettem az EU-s országoknál.

[link]

Arra is kíváncsi vagyok hogy melyik ország ad a legtöbb lakhatási támogatást ha beköltözöl és új életet kezdesz. Melyik a legkedvezőbb stb.

dec. 29. 22:55
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

5 ebben igazad van sztem is.

7 nagyon köszönöm, utana is nezek mik a lehetőségeim Svajcban. Belgiumrol mi a velemenyed? Keves infot talalok rola, pedig a gazdasagi mutatoi nagyon jok. Az ő orszaguk az ahol a nemcsak nem csökkent, hanem sokat nőtt a reálbér értéke az elmult evekben.

dec. 30. 16:05
 12/17 anonim ***** válasza:
Ausztriában vagy Izlandon.
dec. 30. 18:28
 13/17 anonim ***** válasza:

Ausztria, Németország, Hollandia jut először eszembe, de igazából szerintem már egy olyan ország mint Szlovénia is jó választás lehet, de akár Lengyelország is.

Szlovéniában magasak a bérek (viszonylag, nyilván nem a holland szint, de bőven elég), biztonságos, nem nagy, tiszta, csodálatos környezettel és élhető városokkal. Ráadásul EU tag és euró a fizetőeszköz. Kulturálisan sincs olyan távol tőlünk (és nyilván földrajzilag sem).

dec. 31. 00:51
 14/17 anonim ***** válasza:
Azért nehéz ezt így megmondani, mert elsősorban a lelki jólétemet nézném és annak kevés ország felelne meg. Ennek konkrétan csak a jelenlegi elfuserált magyar klíma felel meg. Egy lánybarátom hívni akart Dániába vagy Skandináviába és lenne 2 évem tanulni, de egyik országban sem szeretnék élni. Dánia egy hideg puszta, Skandinávia pedig alapvetően hideg és nincs nyár. Azért menjek oda dolgozni és élni, hogy konkrétan ne éljek? Országokon átutazni nem lehet hétvégenként.
dec. 31. 08:35
 15/17 anonim ***** válasza:
38%
Így van, Magyarországon a legjobb élni. Jól keresni itt is lehet.
dec. 31. 09:25
 16/17 anonim ***** válasza:

Szia! A 7-es vagyok. Belgium kapcsán azt mondanám, hogy ha érdeklődsz iránta, nyugodtan válaszd. Több magyart is ismertem, akik ott találtak munkát. Ha jól emlékszem, Belgium inkább a szellemi munkásoknak van "nyitva". Azok a gyári munkák, amelyek például Hollandiában jellemzőek, ott nem igazán vannak. Külföldieket is ismertem, akik az EU szerveinél dolgoztak. Belgium kicsit az EU "fővárosának" számít ebből a szempontból, mivel sok minden az EU-hoz kapcsolódik.

Érdemes középszinten beszélni franciául, ami azért nem olyan nehéz. Egyébként hány éves vagy? Én is tervezem, hogy hamarosan külföldre megyek, talán idén. Ha gondolod, vegyük fel a kapcsolatot, és beszéljünk erről részletesebben.

A nap végére úgyis egy helyet kell választanunk, és ritka az, aki 6-12 havonta országot vált. Ha már kialakult egy megszokott élet, megvan a munka és a szállás, miért akarna valaki egy újabb küzdelmet egy másik országban? Végül is igazuk van. Ezért gondolom, hogy érdemes átgondolni, mit választunk, és a lehető legjobbat keresni.

Persze Európán kívül is vannak lehetőségek, de ebbe most nem mennék bele. 😄 Itt az az előnyünk, hogy próbálkozhatunk nagyobb keresetű országokkal, mint például Svájc, Norvégia, vagy akár az Egyesült Királyság, ami azért a nap végére sem olyan rossz. Ha pedig kezdenek elfogyni a tartalékok, vagy sikertelen a munkakeresés, mindig "menekülhetsz" egy EU-s országba, ahol lényegesen egyszerűbbek lesznek a dolgok.

jan. 1. 11:33
 17/17 anonim válasza:
Nem tudom ki irta az Uk az majdnem azon a szinten van mimt Mo mi vagyunk a legtosszabb helyzetben mahas arak. Semmi lebetoseg nukla. Stb. A amuugy Auszttia jobban lehet boldogulni mimt Nemetbe nem tudom ezt a szatisztikat ki allitotta ossze
tegnap 05:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!