Ha 0-ról kellene kezdened akkor melyik országban csinálnál karriert?
Vásárló erő indexet nézegettem az EU-s országoknál.
Arra is kíváncsi vagyok hogy melyik ország ad a legtöbb lakhatási támogatást ha beköltözöl és új életet kezdesz. Melyik a legkedvezőbb stb.
5 ebben igazad van sztem is.
7 nagyon köszönöm, utana is nezek mik a lehetőségeim Svajcban. Belgiumrol mi a velemenyed? Keves infot talalok rola, pedig a gazdasagi mutatoi nagyon jok. Az ő orszaguk az ahol a nemcsak nem csökkent, hanem sokat nőtt a reálbér értéke az elmult evekben.
Ausztria, Németország, Hollandia jut először eszembe, de igazából szerintem már egy olyan ország mint Szlovénia is jó választás lehet, de akár Lengyelország is.
Szlovéniában magasak a bérek (viszonylag, nyilván nem a holland szint, de bőven elég), biztonságos, nem nagy, tiszta, csodálatos környezettel és élhető városokkal. Ráadásul EU tag és euró a fizetőeszköz. Kulturálisan sincs olyan távol tőlünk (és nyilván földrajzilag sem).
Szia! A 7-es vagyok. Belgium kapcsán azt mondanám, hogy ha érdeklődsz iránta, nyugodtan válaszd. Több magyart is ismertem, akik ott találtak munkát. Ha jól emlékszem, Belgium inkább a szellemi munkásoknak van "nyitva". Azok a gyári munkák, amelyek például Hollandiában jellemzőek, ott nem igazán vannak. Külföldieket is ismertem, akik az EU szerveinél dolgoztak. Belgium kicsit az EU "fővárosának" számít ebből a szempontból, mivel sok minden az EU-hoz kapcsolódik.
Érdemes középszinten beszélni franciául, ami azért nem olyan nehéz. Egyébként hány éves vagy? Én is tervezem, hogy hamarosan külföldre megyek, talán idén. Ha gondolod, vegyük fel a kapcsolatot, és beszéljünk erről részletesebben.
A nap végére úgyis egy helyet kell választanunk, és ritka az, aki 6-12 havonta országot vált. Ha már kialakult egy megszokott élet, megvan a munka és a szállás, miért akarna valaki egy újabb küzdelmet egy másik országban? Végül is igazuk van. Ezért gondolom, hogy érdemes átgondolni, mit választunk, és a lehető legjobbat keresni.
Persze Európán kívül is vannak lehetőségek, de ebbe most nem mennék bele. 😄 Itt az az előnyünk, hogy próbálkozhatunk nagyobb keresetű országokkal, mint például Svájc, Norvégia, vagy akár az Egyesült Királyság, ami azért a nap végére sem olyan rossz. Ha pedig kezdenek elfogyni a tartalékok, vagy sikertelen a munkakeresés, mindig "menekülhetsz" egy EU-s országba, ahol lényegesen egyszerűbbek lesznek a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!