Hogyan osztanátok be?
2400oraberben vagyok ami azt jelenti hogy 20napra korulbelul 300ezer a fizetesem adomentesen.
Hogyan osztanatok be? Altalaban sosem marad a honap vegere:(
Van egy autóm egy f astra amire en fizetek mindent
Itthon lakok a szuleimmel
Ki hogy tudja beosztani?
Javaslatok tippeket varok
Én magam 380 ezret viszek haza. Ebből hárman élünk, mert apa jelenleg állástalan. Kocsink is van és ingatlant is fenntartunk belőle.
Valamit brutál rosszul csinálhatsz.
Mondjuk én írom havonta a kiadásokat már évek óta. Van egy fix havi összeg, amit erre szánok -> 300 ezer. Ha marad belőle, akkor viszem a következő hónapra, hogy ha "veszteségbe" megy át, akkor azt az előző hónap "nyereségéből" pótolom. Ebbe a 300 ezerbe nem csak kaja és rezsi van benne, hanem a gyerek ruháztatása is. Nem élünk nagy lábon, de nem is szűkölködünk. Az ünnepek nyilván több anyagiakat igényelnek, de éves szinten kijövünk a 3,6 milliós költségből.
A havi 80 ezer különbözet pedig vésztartalékba megy. Ebből a vésztartalékból megyünk jövő héten moziba. :)
A helyzet majd akkor fog változni, ha apa el tud helyezkedni. Ez valószínűleg csak tavasszal jön össze.
Saját költéseid ellenőrzésére hasonló módszert tudok csak ajánlani. Aztán a végeredményből vond le a tanulságot.
Mit rendelgetsz sheinről minden szaros hónapban 30ezerért?
Szükséges van az autóra? Rengeteg pénzt elvisz.
Mennyit költesz csokira, csipszre meg ilyen szarokra?
Hamar összejön a 300ezer
300k és nem jössz ki a kessből úgy, hogy otthon laksz szüleidnél?
Semmi korrekt levezetés nincs itt, hogy mikre költöd...
S ha kérdeznek se tudsz válaszolni. Nah itt a baj.
Vagyis a semmire elherdálod.
Amikor anyámékkal laktam egyedül a negyed évente a feltöltő kártyás telót töltöttem fel. Semmi más.
Mi itt hiába írnánk bármit, tök felesleges, mert kifolyik a kess a kezedből, úgy hogy azt se tudod mi merre.
Tessék szépen minden bevételt és kiadást, költeketést feljegyezni! Minimum 3 hónapig.
Minden apró 5 forintig is!
Ha egy rágót veszel, azt is.
Majd ülj le és nézd át, elemezd, összegezd és gondolkodj el rajta. Szelektáld az olyan költekezéseket, aminek semmi értelme vagy jövőbeli haszna.
Jómagam és bácsikám is pont, hogy kihasználtuk azt a lehetőséget, hogy adott felmenőnknél laktunk. Az így eltett kessből pedig vállalkoztunk. (Részemről fele annyi havi keresetből, mint amit itt írsz, mint kérdező.)
Önhibád, hogy nem kezeled jól az anyagi dolgaidat. Ideje tudatosabban élned, ha akarsz is valamit az életben. Tessék vezetni, nyomon követni kiadásaid!
De olyan embert is ismerek, aki mai napig nem képes jól kezelni a kesst és az ostobát, amikor részeg, simán szétlopkodják. Ittas állapotban, aztán mindig azt hiszi, hogy sokat ivott... Mondtam neki, hogy mit láttam... De szentül naívan elhiszi, hogy a "barátai" nem ilyenek. XD
Azok az állatok csak ivó cimbik, akik szeretik palimadárnak nézni. Dehát ha neki ez jó, egészségére.
15-ös ugyan nyersen fogalmaz, de tény: igaza van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!