Az elemzés szerint ötvenből egy ember keresi meg Magyarországon az EU-s átlagfizetést. De ők hogyhogy mind a Gyakorin vannak?
Összehasonlította az európai uniós átlagkereseteket a G7, amely során arra jutott a portál, hogy a tavalyi jövedelemadatok alapján az EU-s átlag szintjén Franciaország középosztálya él, ahol az EU-szinten átlagos évi nettó 23 ezer eurós jövedelem alatt és felett a társadalomnak szinte éppen két egyenlő nagyságú része keres. Fontos összehasonlítás, hogy a magyarországi 44. percentilisben a 6500 eurós szintet közelíti az éves nettó átlagjövedelem, ami igencsak messze van a mérvadó francia 23 ezres nettó jövedelemtől.
A G7 szerint ez azt jelenti, hogy Magyarország esetében a felső két százalék, azaz ötvenből egy ember keres legalább az uniós átlag szintjén.
A portál azt is kiszámolta, mi történik, ha a jövedelmeket kiegészítik a helyi árakkal, ugyanis más országokban változnak az árak is. Arra jutottak, hogy a német és francia középosztályok mellett ebben az esetben a belga, a dán, a holland és a svéd társadalmak középrétegei is csatlakoznak az uniós átlaghoz viszonylag közel eső körhöz. Ezzel szemben Magyarországon és a környező országokban még az árkülönbségek kiszűrése után is csak a legjobban kereső elit jutott az uniós átlag közelébe. Magyarországon a felső hat század jövedelme éri el legalább az uniós átlagot ezen számítás szerint.
Itt meg szinte mindenki efölött keres. Vagy csak mondják és a valóság más?
* ...2 részre osztható.
Az pedig valamilyen szinten gáz, hogy valaki mekkora átlagon felüli fizetést kap és van ideje itt lazulgatni. Az inkább annál normális, aki szerény fizetést keres.
22. “Az pedig valamilyen szinten gáz, hogy valaki mekkora átlagon felüli fizetést kap és van ideje itt lazulgatni.”
Nem értem az összefüggést. Ugyanolyan ember vagyok, mint a többiek, a 2+ milliós fizetésemmel. Miért ne lenne időm itt lazulgatni? Ma reggel felkeltem, elmentem sétálni a kutyával, utána ettem egy sajtos rántottát reggelire, elugrottunk az asszonnyal az Aldiba, és mindjárt megyünk vendégségbe. Ezt éppen a parkolóból a lakásig sétálgatva írom. Miért ne lenne időm itt lazulgatni? 🤔
Én sem értem.
Az egyik közeli barátom bruttó 1,5 millióért szoftverfejlesztő.
Home office-ban dolgozik, és nem öli meg a munka.
Őszintén szólva gőzöm sincs, hogy Gyakorizik-e, de ha sportolni, napi szinten játszani, a barátaival találkozni, főzni és instát pörgetni van ideje, akkor Gyakorizni miért ne lenne, ha történetesen akarná?
Vagy miféle összefüggés van a bérpapír meg az internetes tevékenység között?
Szerintem egyesek annyira a tápláléklánc alján vannak, hogy a jó fizetéshez valamiféle megváltozott tudatállapotot társítanak.
Csak jelezném, hogy mi is eljárunk dolgozni, hazamegyünk, eszünk, szarunk, szexelünk, alszunk és ha úgy van, internetezünk…
25. "munkaidőben munka helyett Gyakorizik valaki a milliós fizetéséért"
Én még mindig nem értem, mi a bajod. Nem az időmet adom el a munkaadómnak (ugyanis nem vagyok rabszolga), hanem a munkámat. Hogy azután ez azt jelenti-e, hogy 4 óráig folyamatosan egy PPT dián erőlködöm, vagy hogy mondjuk 1 órán keresztül GTA-zom, 1 órán át gyakorizom, 1 órán át kávézgatok és közben a tiktokot görgetem, és a maradék 1 órában csinálok-e két olyan zseniális PPT diát, amely önmagában jobb, mint amit más egy hét alatt se képes összerakni -- tök mindegy a munkaadónak. A zseniálisat szeretné látni, és lesz@rja, hogy ezt 1 vagy 4 órában hozom-e össze.
Ugyanez vonatkozik a programozásra. Aki magas színvonalú, értékes munkát végez, az nem napi 10 órában mered a képernyőre, mert begolyózna. Ezen a szinten már a kreativitásnak, produktivitásnak hullámai vannak, és ismételten csak a kiemelkedően jó megoldásra kíváncsi a munkaadó, nem az átlagos droidra.
25. "Amúgy korábban máshol volt egy megjegyzés, hogy k.b. ketten-hárman vannak itt feltűnő módon állandóan állítólagos milliós fizetéssel és piszkálja az emberek csőrét."
Nehéz megítélni, hogy arányaiban hányan vannak itt milliós fizetéssel (és hogy közülük hány kamugép), de azt elismerem, hogy időnként én is trollkodom ezzel (mármint nem azzal, hogy hazudoznék, hanem éppen ellenkezőleg: hogy beírom a valós fizetésemet, jóllehet tudom, hogy ez fel fog zaklatni néhány embert, illetve mindig van 1-2 idióta, aki fizetési papírt, banki bizonylatot követel, különben nem hiszi el... 😂). Oké ez genyóság, de ennyi troll faktor megengedhető szerintem, amíg igazat mondok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!