Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért kezd el visszaszorulni...

Miért kezd el visszaszorulni a home office?

Figyelt kérdés

A covid kevés pozitív hozadéka volt, hogy az Mt. által ugyan addig is szabályozott, de a gyakorlatban alig ismert intézmény elterjedt, népszerű, kedvelt lett.

Viszont egyre több ismerősöm említi, hogy a munkáltatók egyre inkább vissza akarnak térni a korábbi rendszerhez. Vagy teljesen eltörlik, vagy csökkentik a HO napok számát, pl. a korábbi heti négyről háromra, vagy heti kettőről egyre. És ez a versenyszféra.

Közigazgatásban ugye eleve jóval elmaradottabb a vezetői szemlélet, ezért annyira nem is jellemző a HO. A Nav-nál pont van, ott egy alapvetően tucathatározatokat előállító ismerősöméknél pedig egy csaknem teljesen irreális, nagyon nehezen teljesíthető normát állítanak fel a HO napokra, olyat, ami után a dolgozók többsége is megveregetné a saját vállát. Tehát pl. a napi tíz határozat helyett huszat kell kiadni.

Én ugyan nem vagyok érintett, olyan munkakörben dolgozom, ami természeténél fogva kizárja a HO-t, de engem az élet minden területén felháborít a visszafelé fejlődés, a korábbi vívmányok lebontása. Mi az oka ennek a jelenségnek? Hogyan lehetne gátat szabni neki? Vagy rosszul látom és él és virul a HO?

dec. 20. 08:14
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
84%
A home office nem mindenkinek való, emiatt nem lehet/maradhat általános jelenség. Teljesen eltűnni nem fog.
dec. 20. 08:27
 2/17 anonim ***** válasza:
80%

Azért, mert sok az idióta mikromenedzserkedő vezető.

Én multinál dolgozom, külföldi a felettesem és ez is visszavette 4 napról kettőre a HO-k számát.

Pedig van, aki már felmondás alatt áll emiatt, azért, mert ők messzebb laknak, de heti 1x simán bevállalható egy 100 km-es táv is, de többször nem nagyon.

dec. 20. 08:41
 3/17 anonim ***** válasza:
89%

Két oka van a jelenségnek:

1. Sok vezető szeret mikromenedzselni, márpedig azt csak irodában lehet

2. Sokan vannak, akinek nem való a homeoffice, mert nem dolgozik rendesen. Csak az a baj, hogy ahelyett, hogy az ilyeneket rendelnék csak vissza, mindenkivel kicsesznek.

Aki normális, az HO-ban is ugyanúgy dolgozik. Aki homeofficeban lazsál, az az irodában is megoldja.

Egyébként a hibrid a lehető legrosszabb megoldás, mert valahova vagy kelljen bejárni, vagy legyen HO.

Én szerencsére lassan 5 éve teljes HO-ban vagyok. A Covid idején hazaküldtek, aztán kétszer váltottam munkahelyet, az előző 380km-re volt tőlem, a mostani több, mint 1000 km-re, szóval nem fenyeget a veszély, hogy be kelljen járnom.

dec. 20. 08:47
 4/17 anonim ***** válasza:
52%

Nem kezd.

17 éve home office-ban vagyok.

dec. 20. 10:19
 5/17 anonim ***** válasza:
0%
Remélem megszűnik majd mindenhol. A sok naplopó majd végre dolgozik megint.
dec. 20. 10:28
 6/17 anonim válasza:
85%
Na az irodákban lehet csak igazán a napot lopni, latom, mit csinálnak! Cigiszünet, kávészünet, pletykaszünet, netezés egész nap...a kb. 3 órás munkat elhúzzák 8 óráig. Otthon legalább gyorsan megcsinálja a munkát, hogy több ideje legyen magára.
dec. 20. 10:44
 7/17 anonim ***** válasza:
0%
Persze...Gondold el otthon milyen naplopás megy még az irodaihoz képest. Irodán nem mindig merik megcsinálni, mert ott a főnök és ez így van jól.
dec. 20. 10:48
 8/17 anonim válasza:
71%
7. Ja, és fizeti a főnök az iroda rezsijét (villany, fűtés, takarítás, stb), meg a munkavállaló utiköltségét, csak hogy lássa, hogy megcsinálja ugyanazt az irodában, amit otthon is... Észszerű! :DD
dec. 20. 10:55
 9/17 anonim ***** válasza:
0%
Hidd el még úgy is megéri a főnöknek, ha a munka rendesen el van végezve.
dec. 20. 10:57
 10/17 anonim válasza:
91%

9. De pont ez az, hogy otthon is el van végezve rendesen. Mert ha csökken a munkavállaló teljesítménye otthon, akkor megértem, ha megszüntetik a home office-t, de ha ugyanazt produkálja, mint az irodában, akkor nem értem.

Itt sok esetben egyszerűen az irigységről van szó, hogy "nehogy má ő otthon lehessen", na meg a főnök így nem tud kinek beugatni.

dec. 20. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!