Alapbére bruttó 466200 Ft ami magában foglalja a pótlékátalànyt (éjszakai pótlék műszak pótlék ügyelti pótlék ) ez a munkaszerződés így szabályos ? Nekem azzal van gond nem értek hozzà hogy az ügyelti pótlék is bele van építve nekem ez ami nem teszik
Ha a munkaszerződésben havi meghatározott órára műszakpótlékot és a többit, akkor annyit kell dolgozni és annyit kell kapnod.
Nem lehetetlen előre..
A Munka Törvénykönyve lehetővé teszi, hogy
145. § (1) A felek bérpótlékot is magában foglaló alapbért állapíthatnak meg.
(2) A felek a munkaszerződésben
a) bérpótlék helyett,
b) készenlét vagy ügyelet esetén a munkavégzés díjazását és a bérpótlékot magában foglaló havi átalányt állapíthatnak meg.
Az egyik fél te vagy; ha nem fogadod el, vagyis nem állapodtok meg, akkor nem jön létre a munkaszerződés. Ha nem fogadod el, akkor két eset lehet: annyira fontos vagy a munkaadónak, hogy egyezkedésre, változtatásra hajlandó, vagy azt mondja, hogy sajnálja, de csak így hajlandó szerződést kötni és vagy elfogadod, vagy nem.
A fő kérdés!
CSAK ez az alapbér lesz amit kapni fogsz, vagy korrektül kifizetik is a többlet melót?
Havi fix bèrbe vagyok!
ami magában foglalja a pótlékátalànyt (éjszakai pótlék műszak pótlék ügyelti pótlék) ma is például be hívtak szabadnaprol! Általában 168-184 havi óra szám!van éjszakás vasárnapi, ünnepi műszak (október 23)!sokszor be hivnak szabadnaprol!így a havi óra szám 204 vagy több lesz !
1. vannak ilyen helyek. Én is dolgoztam ilyen munkakörben. Nem szórakoztak az éjszakák számolgatásával, hanem az egész havi kötelező órára ráhúztak x% műszakpótlékot. A szolgálatok pedig úgy voltak elosztva hogy kb mindenki ugyanannyit dolgozott nappal és éjszaka is.
Az ügyelet más tészta, de azt is el tudtuk osztani.
Ennél akérésnél viszont az a baj hogy semmit nem tudunk.
Kérdező nálad a papír, te látod mi van a szerződésben, munkaköri leírásban, beosztásban, stb. Ügyelet alatt mit értünk? Otthon fekszel és ha hívnak menni kell és általában nem kell menni, vagy a cégnél ülsz ugrásra készen? Illetve ha ügyelet során riasztanak és melózni kell akkor onnantól mi a kotta, az plusz pénz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!