Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Alapbére bruttó 466200 Ft ami...

Alapbére bruttó 466200 Ft ami magában foglalja a pótlékátalànyt (éjszakai pótlék műszak pótlék ügyelti pótlék ) ez a munkaszerződés így szabályos ? Nekem azzal van gond nem értek hozzà hogy az ügyelti pótlék is bele van építve nekem ez ami nem teszik

Figyelt kérdés
tegnap 16:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Fura hogy előre látják a jövőt hogy mennyit fogsz éjszakázni és ügyelni :D
tegnap 17:00
 2/10 anonim ***** válasza:

Ha a munkaszerződésben havi meghatározott órára műszakpótlékot és a többit, akkor annyit kell dolgozni és annyit kell kapnod.

Nem lehetetlen előre..

tegnap 17:39
 3/10 A kérdező kommentje:
Nincs meghatározva hány órát! 168 vagy akár 300 óra is ! 168 és 300 órára is ugyan az pénz!
tegnap 17:44
 4/10 anonim ***** válasza:
3.-ra. Így nem!
tegnap 18:21
 5/10 anonim ***** válasza:

A Munka Törvénykönyve lehetővé teszi, hogy

145. § (1) A felek bérpótlékot is magában foglaló alapbért állapíthatnak meg.

(2) A felek a munkaszerződésben

a) bérpótlék helyett,

b) készenlét vagy ügyelet esetén a munkavégzés díjazását és a bérpótlékot magában foglaló havi átalányt állapíthatnak meg.

Az egyik fél te vagy; ha nem fogadod el, vagyis nem állapodtok meg, akkor nem jön létre a munkaszerződés. Ha nem fogadod el, akkor két eset lehet: annyira fontos vagy a munkaadónak, hogy egyezkedésre, változtatásra hajlandó, vagy azt mondja, hogy sajnálja, de csak így hajlandó szerződést kötni és vagy elfogadod, vagy nem.

tegnap 18:23
 6/10 anonim ***** válasza:

A fő kérdés!

CSAK ez az alapbér lesz amit kapni fogsz, vagy korrektül kifizetik is a többlet melót?

tegnap 18:33
 7/10 A kérdező kommentje:

Havi fix bèrbe vagyok!

ami magában foglalja a pótlékátalànyt (éjszakai pótlék műszak pótlék ügyelti pótlék) ma is például be hívtak szabadnaprol! Általában 168-184 havi óra szám!van éjszakás vasárnapi, ünnepi műszak (október 23)!sokszor be hivnak szabadnaprol!így a havi óra szám 204 vagy több lesz !

tegnap 19:21
 8/10 anonim ***** válasza:

1. vannak ilyen helyek. Én is dolgoztam ilyen munkakörben. Nem szórakoztak az éjszakák számolgatásával, hanem az egész havi kötelező órára ráhúztak x% műszakpótlékot. A szolgálatok pedig úgy voltak elosztva hogy kb mindenki ugyanannyit dolgozott nappal és éjszaka is.

Az ügyelet más tészta, de azt is el tudtuk osztani.

Ennél akérésnél viszont az a baj hogy semmit nem tudunk.

Kérdező nálad a papír, te látod mi van a szerződésben, munkaköri leírásban, beosztásban, stb. Ügyelet alatt mit értünk? Otthon fekszel és ha hívnak menni kell és általában nem kell menni, vagy a cégnél ülsz ugrásra készen? Illetve ha ügyelet során riasztanak és melózni kell akkor onnantól mi a kotta, az plusz pénz?

tegnap 19:29
 9/10 A kérdező kommentje:
Otthon vagyok riasztnak menni kell ! De nem kapok plusz pénzt !
tegnap 19:35
 10/10 anonim ***** válasza:
Persze hogy nem, hiszen a munkaszerződés szerint be van építve..
tegnap 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!