Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nettó 220 ezer forintos...

Nettó 220 ezer forintos fizetés jónak számít?

Figyelt kérdés
Ennyiből élek és hó végére még marad is.
dec. 18. 13:07
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
86%
Viszont osztom azt, hogy a kérdezőtől is jó volna ilyen levezetés és nem hergelni a népet.
dec. 19. 10:22
 42/64 anonim ***** válasza:
73%
nettó 220ezer még mamahotelben is nagyon kevés ez bruttóban kb 330e ami nem sokkal több a minimálbérnél. Én jelenleg nettó 340e-t keresek de keveslem még úgy is, hogy otthon élek.
dec. 19. 10:27
 43/64 anonim ***** válasza:
88%

Nem számít jónak, de ha te elvagy belőle akkor ez van, mi közünk hozzá. Én is ellennék ennyiből, de nem gondolnám, hogy jó fizetés. Meg nyilván azért az se mindegy, hogy mi a munkád. Ha valami napi 4 órás, semmittevés, pár emailt elküldesz, kávézgatsz egy irodában akkor jó fizetés.

Fizikai munkához vagy akár fárasztó szellemihez tartozik napi 8 órában viszont rohadt szar. Mindig ahhoz kell mérni, hogy az embernek mik a személyes igényei, milyen munkát végez és milyen időtartamban.

dec. 19. 10:56
 44/64 anonim ***** válasza:
75%

Szögezzük le: a kérdés egyértelműen hergelés, arról nem is beszélve, hogy a kérdező csak nagyképűsködik, érdemi kérdésre nem válaszol.

Ellenben ha mindent a szülei pakolnak a feneke alá - lakhatás, majd később saját lakás stb, akkor javasolnám a kérdést átírni arra: 220 ezer nettó jó zsebpénznek számít-e egy hónapban - mert itt ugye erről lenne szó, a Kérdező állítása szerint.

dec. 19. 11:34
 45/64 anonim ***** válasza:
55%

Szóval akkor összegezzük, mit tudtunk meg eddig:

- Anyádékkal élsz és valódi élősködő módjára be se szállsz a kasszába, na úgy könnyű kijönni a havi 220-ból, ha csak a szórakozásra kell költened

- Elvárod, hogy majd a szülők alád tolnak egy lakást is

VAGY

- Kamu az egész sztori

Igazából mindkét esetben elsüllyedhetsz szégyenedben!

dec. 19. 11:44
 46/64 anonim ***** válasza:
95%

#40 "15-ezer a rezsi nálam"

Azt mégis hogy hozod össze? Ha csak a rezsicsökkentett mennyiség kétharmadát vesszük villanyból, már az is 5500 forint, plusz télen egy távfűtéses garzon fűtése is belekerül 10-12 ezerbe, plusz hideg/melegvíz és esetleg gáz. Nem jön ki a matek!

dec. 19. 11:48
 47/64 anonim ***** válasza:
100%
46, nekem pl az elmúlt havi gáz + villany fogyasztásom 9997 forint volt. Ha nem hiszed el, megmutatom szívesen a számlákat.
dec. 19. 12:30
 48/64 anonim ***** válasza:
100%

Akkor lehet még otthon szülőknél laksz.

Egyébként nagyon gyenge fizetés.

dec. 19. 12:44
 49/64 anonim ***** válasza:
83%

47es vagyok, még kiegészíteném ezt pár dologgal.

Az emberek 90%-a elképzelni nem tudja, hogy hogy lehet hatékonyabban élni. Nálam a fűtés használata nem azt jelenti, hogy orrba-szájba fűtök, mint valami nem normális és egész nap 26-27 fok, mert miért ne. Esténként kicsit feljebb tekerem, amúgy 22 fok van kb és köszönöm szépen, teljesen jól érzem magam. Ha épp fázom, akkor feljebb veszem. És az a baj, hogy ezt sokan elképzelni nem bírják, mert nem tud kilépni a fűtünk éjjel-nappal felfogásból.

De természetesen ez még rengeteg másra is igaz. Én pl nagyon ritkán tartok nagybevásárlást, mindig csak annyi ételt vagy bármit veszek, amire éppen aktuálisan szükségem van. Nem azért teszem, mert sz*rrágó vagyok vagy mert csóró, hanem szerintem felesleges és pazarlás rengeteg dolgot felhalmozni itthon, aminek aztán persze az 1/3-a ki lesz dobálva. Ezzel nagyon nagy mértékben optimalizálni lehet a kiadásokat. Ételvásárlás/rendelés. A mai nap egy finom menüt ebédeltem, amivel jóllaktam és 1800 forint volt. Megint az van, hogy sokan szerintem nem tudják elképzelni, hogy 3000 forint alatt hogyan lehet ebédelni. Vannak jó árak és vannak túlárazott árak. Na mindegy, a lényeg, hogy ebből az következik, hogy átgondolt kiadások mentén ugyanolyan színvonalon lehet élni 250-ból, mint 500-ból. Mert ugyanazokra költesz, csak nem mindenből a túlárazottat meg a feleslegeset veszed meg. Ennyi.

dec. 19. 13:03
 50/64 anonim ***** válasza:
100%

49: egyetértek, ha az ember átgondolja mit hogyan és mire költ, nagyon soka pénzt meg lehet fogni és ez nem csóróüság vagy zsugoriság hanem takarékoskodás és ésszerű költekezés.

Az utazást hoznám fel példának, sokan mindig azon rugóznak, hogy bizonyos kereset alatt egyszerűen nem lehet elutazni, nyaralni. De el lehet, csak okosan és normálisan kell csinálni, nem pedig két kézzel szórni ki a kukába a pénzt. Egyetemista korom óta (amikor kvázi nulla bevételem volt) utazgatok külföldre, minden évben egyszer (de legtöbbször kétszer) egy-két hetet elmegyek valahova haverokkal.

Nyilvn ez nem az 5 csillagos "luxus" szllodában áztatom a seggem meg zabálom a 100X-osan túlárazott kajákat, hanem valóban az utazás élményét keresem, a helyi kultúrát akarom megismerni és a felfedezés öröme miatt megyek. Pl. szállásra én elvből nem költök szinte semmit, mert úgysem tartózködik ott. Elmegyek valahova külföldre, akkor feldezem a környéket, akár gyalog, busszal, vonattal, túrázva, hegyet mászva, a szállás csak annyira kell, hogy legyen hova visszatérni, zuhanyozni és aludni egyet.

Ugyanezt az elvet lehet alkalmazni másra is. Ha tudom, hogy naponta mennyit eszek meg, akkor fölösleges 10x annyit vásárolni és utána a kukába dobni. Itt ahol élek van olyan kifőzde, ahol 1750Ft a menü egy napra, ha legalább 5 napot rendelsz és jó minőségű, normális kaják vannak, sokszor olyan adag, hogy akár 2X is tud belőle az ember enni.

dec. 19. 13:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!