Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy kell átmenni egyik...

Hogy kell átmenni egyik részlegről a másikra cégen belül?

Figyelt kérdés

Meghirdettek egy pozíciót a Profession-ön. Én már a cégnél dolgozom, csak mások részlegen, az épület ugyanaz. Beszéltem a főnökömmel, aki nem szívesen válna meg tőlem, úgyhogy ő nem fog ebben segíteni.

Akinek van ebben tapasztalata, hogy működött a váltás? A másik részleg főnökét kéne megkeresnem ezzel? Szóljak azért a főnöknek, hogy én mégis megpályáznám?

dec. 9. 11:49
 1/4 BeefEater ***** válasza:
81%

Ez erősen cégfüggő. Van, ahol van erre belső szabályzat, elsőre ennek nézz utána.

Ha viszont a jelenlegi főnököd nem akar elengedni, akkor valószínű nehéz/lehetetlen dolgod lesz.

Szóval: nézd meg, hogy van-e erre szabályzat, ha van, akkor kövesd azt. Ha nincs, beszélj a másik főnökkel először.

dec. 9. 12:29
 2/4 anonim ***** válasza:
81%

Ahogy az 1-es írta, cégfüggő. Az előző munkahelyemen pl. erre volt hivatalos folyamat, a HR intézte az egészet.

Általában mindig a másik részleg főnökét kell megkeresni először, mert ő dönti el, hogy átvesz-e és vállalja-e az esetlegesen ezzel járó konfliktust.

dec. 9. 13:56
 3/4 krwkco ***** válasza:
100%
Kérdezd meg a HR-t, hogy szabályellenes-e és utána a leendő főnököt, hogy akar-e téged.
dec. 9. 16:30
 4/4 nb2019 ***** válasza:
100%

Cégfüggő. Nálunk például van un. belső pályázati rendszer, a publikusan meghírdetés előtt lehet az adott pozíciókra így bentről jelentkezni.

Ez tulajdonképpen mindenkienk jó, a kolléga is ismeri a céges kultúrát (jó esetben a csapatot is ahova készül), meg őt is ismeri már többé-kevésbé korábbi munkatapasztalatból a fogadó terület. Mi is már több alkalommal töltöttük be ilyen átjövő kollégával a megüresedett pozíciókat, általában jó tapasztalatokkal.

Amit az 1-es írt (hogy a jelenlegi főnök nem igazán akarja elengedni a kollégát) az sajnos reális veszély, de szerintem értelmetlen. Hosszú távon, ha valaki váltani akar, az úgyis vált (max nem cégen belül). Így meg megvan a rugalmasság lehetősége, nálunk is volt már olyan, hogy csak 1-2 hónappal késöbb érkezett a kollága, amíg találtak egy helyére valakit.

dec. 9. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!