Szerinted milyen havi nettó bér az, amiből tisztességesen meglehet élni?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy 100 féle szituáció lehet, de most egy átlagos ember szintjén, aki mondjuk albérletet, vagy lakáshitelt fizet, nincsen még gyereke, egyedülálló, és mondjuk van kocsija, sportol valamit, néha rendel.
Szerintem nettó 500 az ami minimum kell, hogy valahogy élj, és nettó 700 az, amiből már tudsz úgy félrerakni, hogy lehet valamilyen jövőképed, és egy váratlan kiadás nem borítja meg a költségvetést.
dec. 8. 09:56
2/8 anonim válasza:
0 forint nettó bér mellett is meg lehet élni tisztességesen, ha tőkejövedelemből tartod fenn magad (ingatlanok bérleti díj bevétele, osztalékjövedelem, kamatbevétel, árfolyamnyereség), vagy olyan magas a tőkéd, hogy azt felélve sem fogy el, amíg csak élsz.
3/8 anonim válasza:
Korrektek a szamok. Egy minimumot beraknek meg melle, semminel tobb alapon, ez netto 300. Ideiglenesen, ha nem talalsz jobbat ennyibol a felszinen maradsz, elvegetalsz es legalabb a megtakaritasod nem fogy. Jobb, mint a teljes 0 bevetel.
4/8 anonim válasza:
Én annyit tennék hozzá, hogy, ha az ember rendesen akar felrerakni, például lakásra gyűjt, stb... akkor a 700.000 nettó sem a legtisztességesebb.
5/8 anonim válasza:
250-ből úgy élek, hogy nem kell semmivel foglalkoznom. Nincs hitel, nincs rezsi. Szóval kb még 250 kéne, ha ezek lennének. Tehát nekem 500 nettó
6/8 anonim válasza:
Aki lepontozott, mondja már el nekem, hogy miért tisztességes a 700k, ha lakásra gyűjt valaki? 3-400k elmegy havonta. Hitel nélkül sose vesz belőle lakást, de egy lyuk önerejéhez is 2 évig kell gyűjtenie.
7/8 anonim válasza:
5-öshöz hasonlóan ugyanazt mondom, bár nem akarnék autót és akkor már kevesebb.
8/8 anonim válasza:
Nagyon sok mindentől függ. Nem mindegy, hogy egyedül vagy családdal, hány kereső van a háztartásban, és milyen az a háztartás. Albérlet vagy saját ingatlan, tehermentes vagy hitelt kell fizetni, nem mindegy, hogy egy 40-50nm-es lakás vagy egy 200+nm-es családi ház, nem mindegy az energetikája sem az ingatlannak (rezsi). Egyéb meglévő adósságok, tartozások, betegség stb. mind mind számítanak. És nyilván a legnagyobb tényező talán az adott ember igényszintje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!