Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az önéletrajzba érdemes...

Az önéletrajzba érdemes beleírni az egyetemet, ha nem fejeztem be?

Figyelt kérdés
3.5 éves képzés, 3 félév, azaz másfél év után otthagytam. Nem dolgoztam ezidő alatt, csak nyáron, úgyhogy lenne egy hatalmas lyuk az önéletrajzomban. Amikor otthagytam, akkor lett főállásom. De ha meg beírom, akkor interjún megkérdezik, hogy miért hagytam ott, ez meg rossz fényt vet rám, mert gondolhatják, hogy akkor a munkahelyet is hamar ott fogom hagyni, mert nem vagyok kitartó. Azt meg nem írhatom bele, hogy elvégeztem, mert minden új helyen kérik a legmagasabb iskolai végzettséget, az pedig nekem az érettségi.
dec. 7. 09:52
 1/10 anonim ***** válasza:
78%
Ne írd bele, a lyukba meg kamuzz be valami nem létező céget, amire ha rákérdeznek, modjad, hogy megszűnt. Én 40 éves koromig szinte semmit nem dolgoztam, mégis tele írtam az önéletrajzomat, Sehol nem derült is a turpisság.
dec. 7. 10:14
 2/10 A kérdező kommentje:
Pedig mindenhol azt olvasom, hogy lenyomozzák az előző helyeket és részletesen kérik az előző főnököd nyilatkozatát, hogy mettől meddig dolgoztál ott.
dec. 7. 10:22
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

és azt amúgy honnan tudják, hogy ki volt ott az előző főnököm?

meg kinek van erre erőforrása?

dec. 7. 11:37
 4/10 anonim ***** válasza:
90%
Nekem benne volt mikor munkaba alltam, sot meg utana is par evig. Persze ugy hogy egyetem kezdeti eve - es nem volt lezaras. Neha interjun megkerdeztek mi a szitu, mondtam hogy meg nem tudom hogy befjeezeme mert egyre kevesebb ertelmet latom, aztan kutyat nem erdekelte
dec. 7. 12:39
 5/10 anonim ***** válasza:
78%
Hogy nyomoznák le, ha olyan munkahelyeket írsz be, amik megszűntek? Sehogy. Vagy beírod, hogy egyéni vállalkozó voltál stb. Az egyetemi tanulmányokat írd így bele pl: Elte jogi kar - folyamatban
dec. 7. 14:08
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, ha akkor hagytad ott az egyetemet, amikor munkába álltál, akkor hol van a lyuk? Ha akkor nem dolgoztál, amikor egyetemre jártál, az szerintem érthető.

Én egyébként azt mondanám, hogy nem jött be a szak, megindokolva, viszont indokként csak olyan dolgokat mondanék, aminek semmi köze az álláshoz,amit megpályázok. Most mondok egy példát, az új állásnál azt várják el,hogy kreatív legyél, akkor azt mondanám, hogy nem tudtad kihasználni a kreativitásod az egyetemen, úgy érzed, nem neked volt való az az irány ebből a szempontból. Nyilván könnyebb helyzetben vagy, ha nem olyan irányba jelentkezel, ami az egyetem volt. A lényeg, hogy kidolgozott, logikus, részletes válaszod legyen, abból az jön le,hogy tudod, mit akarsz, átgondolod a dolgokat stb.

dec. 7. 20:02
 7/10 anonim ***** válasza:
96%

Ha releváns, akkor írd bele (bár biztos nem releváns, pár bukott alapozó tárgy nem érdekel senkit).

Van már szakmai tapasztalatod, így kb. senkit nem fog érdekelni. Ha mégis rákérdeznek, megmondod, hogy elkezdtél egy képzést, de meggondoltad magad, nem tetszett, rájöttél, hogy mással akarsz foglalkozni stb. Semmi esetre sem olyat, amivel feketíted magad, pl. gyenge voltál matekból hozzá.

Kamu állásokat, képzéseket stb beírni nem szabad

dec. 7. 20:16
 8/10 anonim ***** válasza:
93%

Ne írd bele, szerintem se. Sok helyen ez negatívum, mert miért nem fejezted be? Nem szeretik az olyan embereket, akik félbe hagynak dolgokat.

Inkább szerintem is kamuzz be valami céget, ahol dolgoztál. Valami olyan munkakört, amiről esetleg tudsz is beszélni, ha belekérdeznek.

Hogy lenyomozzák, az szerintem nem igaz, manapság már nem nagyon foglalkoznak ilyesmivel. Egyébként sincs hozzá joguk. És ha azért ment el valaki egy korábbi munkahelyről, mert konfliktusa volt, amiről nem ő tehet, soha többet nem lesz munkája? Nyilván ott túl sok jót nem mondanának róla.

10 éve még nekem is voltak olyan interjúim, ahol kértek ajánlást korábbi főnökeimtől, de mostanában nem nagyon láttam ilyet.

Az a lényeg, hogyha belekérdeznek, hogy mik voltak ott a feladataid, akkor tudj róla beszélni.

dec. 7. 22:05
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Azt hogy jártál egyetemre, simán beleírhatod. Hogy szereztél-e végzettséget, az egy másik dolog. Ha egy potenciális munkahelyen erre nagyon rá vannak feszülve, akkor az elején kérdezz rá, hogy mennyire probléma, hogy a diploma nincs meg, de amúgy jobb helyeken nem ez fogja eldönteni hogy felvesznek-e vagy nem.
dec. 10. 04:22
 10/10 anonim ***** válasza:

"mert miért nem fejezted be? Nem szeretik az olyan embereket, akik félbe hagynak dolgokat."

Okkal. Ami akár egy olyan ok is lehet azon kívül, hogy az ember lusta mint a phaszom. De ehhez kicsit jobban bele kell menni a dolgokba, hogy ez egyértelmű legyen, amire nyilván a HR-en senkinek nincs ideje. Így kénytelenek néha az alapján dönteni, hogy van-e diploma vagy nincs-e.

Az ilyen helyekre amúgy nem kell menni dolgozni mindenesetre.

dec. 10. 04:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!