Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Drónpilótaként meg lehet élni?

Drónpilótaként meg lehet élni?

Figyelt kérdés

Vidéken élek, munkát kell váltanom. Próbálok valami olyat, adni hosszútávon biztos megélhetést ad. Precíziós Növényvédelmi Drónpilóta képzésen gondolkozom, de fogalmam sincs róla, mennyire lehet ebből megélni.

Illetve még csak drónom sem volt soha. Nem tudom jó ötlet-e.

dec. 5. 20:58
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha alkalmazottként elmész egy drónos permetezős céghez akkor talán. De nullkolométeresként, vizsgák, papírok nélkül ki fog alkalmazni? Mire eljutsz oda hogy minden papírod megvan az sok pénz lesz.

Ha viszont nulláról akarsz elindulni akkor meg cirka 15 millió első beruházás kelleni fog. Vizsgák, engedélyek, papírok (nem elég a drónos vizsga, növényorvos, vegyszerek ismerete stb is kell) drónok, akkumulátorok, aggregátor a töltéshez, jármű (terepjáró) amivel odamész a permetezendő területre viszed a felszerelést, vizet, stb.

dec. 5. 21:04
 2/4 anonim ***** válasza:
dec. 5. 21:11
 3/4 anonim ***** válasza:
54%
Igen, pontosan a hozzád hasonlókat keresik most ukraajnában.
dec. 5. 22:50
 4/4 A kérdező kommentje:

1-2: köszi. Nyilván vállalkozásban gondolkodtam. Még életemben nem láttam olyan hirdetést, hogy drón pilóta alkalmazottat keres egy cég.

Leginkább nem is az anyagiak érdekeltek, de azért azt is alábecsültem.

Kezdő tőkének úgy gondoltam kb. 10 milliót kell befektetni, de 2es által linkelt kérdésnél nagyon hasznos hozzászólások vannak.

Sajnos az 1es által említett vagy az általam becsült 10 vagy 15 millió is úgy néz ki nagyon kevés lenne.

Drónra kb 8 milliót gondoltam, +2 a képzés és egyéb költségek.

Létező vállalkozás az már van. De az a helyzet, hogy kb 12+M csak maga a drón. Autó valószínűleg megint rendben lenne, de sokkal alkalmasabb lenne egy terepjáró, aminek a platójáról könnyebb pakolni vagy akár lehet indítani is. Plusz ember így talán lehet nem is kell. Talán. Ha igen, az gáz.

Leginkább a kereslet ami érdekes, ha jól sejtem, akkor közel van a nullához.

dec. 6. 05:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!