Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megéri elmenni altisztnek...

Megéri elmenni altisztnek katonassághoz?

Figyelt kérdés
Gondolkodok rajta, itt keleten nincs semmi jövő, most szakmámmal 280at kapok ami semmire nem elég, szüleimtől is el tudbnék költözni.
nov. 29. 11:12
 1/8 anonim ***** válasza:
86%
Persze
nov. 29. 11:35
 2/8 anonim ***** válasza:
93%

A honvédség azért nem lesz egy sétagalopp, akinek sikerült eljönni onnan időben annak volt igen nagy szerencséje.

Az egy dolog, hogy most felszerelsz a seregbe. De onnan eljönni lesz majd a művészet. Nem úgy van mint a civil munkahelyeken. Nem gondolhatod meg magad, hogy holnap már nem jövök és felmondok.

Háborús veszélyhelyzet van már azt se tudom hány éve, így a katonákat a törvény erejénél fogva nem engedik leszerelni.

Ezen információk birtokában én erősen megfontolnám a helyedben a dolgot. Ezt nem reklámozzák sajna a toborzó kampányban.

nov. 29. 12:16
 3/8 A kérdező kommentje:

Ezekkel tisztában vagyok, de sajnos itt keleten tartja az a mondás: Vagy mérnök leszel, vagy orvos leszel vagy éhendöglesz. Szó szerint semmi lehetőség nincs. Átlag ember most kb 170-300 közt keres. Betanított munkák vannak nettó 200-230ért, jó szakmákkal is max ilyen 280-300akat kapni.

Most 280at kapok, és ez itt már jó.

Hónap végi evés mérnök szokás mondták pár éve.

nov. 29. 13:40
 4/8 anonim ***** válasza:
70%
Es mi tart vissza, hogy orszägon belül vagy akär kivül keress a szakmädban melot ami nem csak 280at fizet? Ehelyett fejest ugranäl egy szar cegbe amitöl meg megszabadulni sem tudsz ha esetleg szembejönne egy jobb lehetöseg...
nov. 29. 18:26
 5/8 anonim válasza:
77%
Tényleg nem akarlak bántani, de ha jól értem a szüleidnél laksz és így nem jössz ki 280-ból. Ha tényleg így van, akkor az elsődleges gond veled van, mert nagyon durván rosszul osztod be a pénzed és így a világ összes pénze sem lesz elég. Ezt nem bántásból mondom amúgy, felénk családok élnek úgy, hogy apa anya 250-280-at visz haza és fura mód elég nekik.
nov. 29. 18:32
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

# 2) vagyok. Szintén Kelet-magyarországi régióban élek. Tisztában vagyok az itteni viszonyokkal. Nagyon sokan rá vannak kényszerülve az ingázásra akár a fővárosba (köztük én is), akár Pest agglomerációba, mert tényleg elképesztően siralmasak a fizetések.

Ha tényleg annyira vonz a katonai pálya, akkor először próbáld ki magad önkéntes tartalékosként, hogy egyáltalán lásd hogy milyen maga ez az egész rendszer. Ezután ha valóban tetszik ez a pálya, akkor érdemes hosszú távon elkötelezned magad és aláírni a szerződést, mint hivatásos katona.

Ráadásul ha háborús helyzet fennállna valamilyen oknál fogva, akkor első körben úgyis a katonákat fogják mozgósítani. Ezt is tedd mérlegre a dönésnél. Így már szerintem egyértelmű hogy akár az agglomerációba ingázni is jobban megéri eljárni, mint jelen helyzetben a sereget választani.

Nem mondom, hogy nem vagyok negatív értelemben elfogult. Szóval ez is csak egy vélemény a sok közül, azok alapján amit az elmondások alapján hallottam olyan emberektől, akik ott dolgoztak vagy dolgoznak.

nov. 29. 20:23
 7/8 A kérdező kommentje:

Kijövök belőle így meg tudok élni, arra értettem egyedülnem tudnék megélni belőle.

Itt keleten ha nem vagy mérnök, orvos éhenhalsz.

nov. 29. 20:50
 8/8 anonim ***** válasza:
Nyugaton is ne aggódj, de önmagában attól még hogy mérnök vagy ugyanúgy nem fogsz milliókat keresni, mert nem ezen múlik.
nov. 30. 19:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!