Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi az elfogadható bér...

Mennyi az elfogadható bér vidéki nagyvárosban vendéglátásban?

Figyelt kérdés
Hajnali fél 4-es nyitás, tehát 2-kor fel kellene kelni, 1350ft, az elég karcsú szerintem. Ti-Te bevállalnád vagy keresgélnél tovább?
nov. 27. 13:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Na de milyen hely, lesz jatt is, vagy pl kifőzde és nem?
nov. 27. 15:08
 2/6 anonim ***** válasza:
3%

Felejtős

Havi 1 millió netto alatt nem érdemes melozni.

nov. 27. 15:29
 3/6 anonim ***** válasza:
68%

Vidéki nagyvárosban ugyanezt mondták kb. páromnak. De a tulaj korrekten levezette, hogy mire mennyit fizet ki végül. Tehát ez alapján ez érthető is volt számára.

Én hanyagolnám a helyedben a vendéglátást, ha hasonló órabérek találnak meg. Egy sima raktárosi melóval ennél többet lehet keresni még egy vidéki nagyvárosban is. És ott elég 6-ra menni, mégha műszakba jársz is.

nov. 27. 16:28
 4/6 anonim ***** válasza:

Ez nyilván egyénfüggő.

Akinek nincs abszolút választása, a hajléktalanság fenyegeti, annak szinte bármi, akár a minimálbér is jól jöhet. Nyilván nem véglegesen, de az éhenhalástól megment.

Szóval a mindenkori minimálbér az elfogadható, mivel ennél kevesebbet nem szabad adni.

nov. 27. 22:07
 5/6 A kérdező kommentje:

Nincs jatt, nem kifőzde, rengeteg szendvicset kell csinálni, olyan street food szerű hely.

Havi 1millió nettó? Én örülnék a felének is! :)

Ez a mire mennyit kell fizetni, azért nem sajnálom egyik vendéglátós tulajt sem!

Hál Istennek hajléktalanság nem fenyeget és éhenhalás sem, remélem ez így is marad.

Értem én,hogy minimálbér, de ha már ilyen hivatalos akkor fél 4-től jár az éjszakás pótlék és a 8 órán felül 50%-os pótlék.Igy már egyből nem annyi lenne az annyi...

Egyébként ezért hirdet 3-4 hetenként, mert ez így nagyon kevés. Ha emelne rajta, találna hosszútávra embert...szerintem.

nov. 27. 22:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Azért nem mindegy, hogy vendéglátásban mit dolgoznál. A takarító is lehet vendéglátás és az étterem menedzser is.

Konyhalánynak, vagy takarítani/mosogatni sajnos reális a minimálbér. De élelmezési vezetőnek, vagy csak szimplán szakácsnak legalább a bérminimumot kellene biztosítani.

Állami helyen, legyen az ovi-bölcsi, sulis menza, vagy akár önkormányzati hely, ezekenél nagyon többre nem lehet számítani. Magán szektorban azért bőven ki lehet a dupláját is gazdálkodni, de itt jön a kérdés, hogy hol van a hely. Nem mindegy, hogy turisztikai szempontból milyen településen van, azon belül mennyire elérhető a hely. Eldugott, főleg helyi kifőzdének nincs akkor többletprofitja, mint egy nagyon pörgő citytop étteremnek.

A streetfood szerű is lehet a legalja és lehet egy méregdrága, mégis pörgő üzlet.

A havi milliós nettó... nem mondom, hogy nem elérhető venéglátásban, de ahhoz nem a tápláléklánc legalján kell legyél.

De reálisnak a max 350-es netto mondható, hacsak nem szezonális munka (balatonon vannak, ahol 3-4 hónapig dolgozol csak, mivel ennyi a szezon, elő és utószezon összesen és ennyi idő alatt kell az éves bevételt megtermelned, szóval van 800ezres havi is, bár 14 órás műszakkal heti 6-7 napokkal...)

dec. 17. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!