Érdemes váltani vagy inkább ne?
Figyelt kérdés
Programozó átalányadós (már ÁFA körös nemrég) egyéni vállalkozóként dolgozok jelenleg egy helynek. Legyen a díjam itt X/nap. Kaptam egy másik helyről ajánlatot, legyen az Y/nap. A jelenlegi helyen X+ÁFA a felállás a bérezésben, az új helyen fix összeg, tehát nincs +ÁFA. A matek úgy néz ki, hogy Y>X, de Y<X+ÁFA. Az a nagy dilemmám, hogy érdemes-e váltani? Az új hely olyan szempontból tetszene jobban, hogy értelmesebb munkát végeznék mint jelenleg, mert most elég favágós amit csinálok és szakmailag sem visz előrébb semmivel, csak a pénz miatt vagyok ott.nov. 27. 13:25
1/3 anonim válasza:
Ha az ÁFA-val nem tudsz játszani (ehez nem értek de elvileg azt be kell fizetni a nagy gödörbe) az a +1-27% bérnövekedés, egy olyan melóért ami jobban is tetszik. Ha neked ettől több lóvé marad a zsebedben akkor válts. Ha nem is lesz több, de a meló jobban fekszik akkor is. A monoton uncsi meló az azt nem jól tűrő embert eléggé eszi belülről (ezt az "értelmetlen sz@rt" kell csinálnom érzés) ami nem egészséges. Ellenben ha lelkileg jobb a meló az jót tesz neked, esetleges családodnak, mert nem égsz ki, nem keletkeznek benned feszültségek emiatt.
2/3 A kérdező kommentje:
Pont hogy kevesebb lóvé lesz a zsebemben, mert első esetben az áfát a partner cég álja, a másik esetben meg nekem kell saját zsebből úgymond, szóval annyival kevesebb marad nettóban.
nov. 27. 14:12
3/3 A kérdező kommentje:
Egyébként a többi meglátásoddal egyetértek a munka kapcsán.
nov. 27. 14:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!