I7 12700F-ről érdemes, vagy inkább megéri váltani 13700K-ra?
Asus Z690-es a lapom van 32GB DDR4 3200MHz memóriával, elvileg kint van már a BIOS patch a 13. generációs processzorokhoz.
Az hogy most miért F-es CPU van ebben a lapban nem lényeg. Ami érdekel, hogy 200 ezer forintért megéri e 12 mag 20 szálról 16 mag 24 szálra váltani?
Szerintem gyakorlatilag:
Ha pénzt keresel vele, és számodra értékelhető időn belül behozza az árát akkor igen. Egyéb esetben csak a gyártónak.
De ez csak az én véleményem.
A 12700-at eladnám, 80-100 ezerért szerintem megvennék. 160-170 körül van az új ára.
Tehát valamennyi pénzt visszajönne, annyival meg olcsóbb lenne a 13700.
Az még kimaradt a kérdésből, hogy ugye ezek az új generációs processzorok állítólag már jobban muzsikálnak DDR5 alatt.
Szóval nem tudom hogy az én DDR4-es lapommal megkapnám e azt a pluszt, amire egy 13700K képes lenne.
Videóvágás, streamelés illetve egy zeneszerkesztéshez használom a PC-t.
Szvsz nem érdemes. Ha kell a power amit a 13700K nyújt és valaki régebbi platformról vált akkor jobban megéri ezt választani.
Foglalaton belül ilyen felár mellett nem éri meg. Jobb a 13700K, de nem jobb 80-90 000-rel, dupla teljesítményt nem kapnál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!