Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg visszavehetik a...

Tényleg visszavehetik a karácsonyi bónuszt, ha már kiutalták?

Figyelt kérdés

Felmondási idő alatt nem jár, ami érthető. Azonban nekem lenne egy új munkám, úgyhogy a kiutalás utáni napon szeretnék felmondani, a másik helyen jeleztem is, hogy mikor tudnék kezdeni. Egy munkatársammal beszéltem csak erről, de ő azt mondta, hogy akkor vissza fogják fizettetni velem, ha idén kezdem tölteni a felmondási időmet.

Ez igaz lehet?!

nov. 27. 09:55
 1/9 anonim ***** válasza:
80%
Igaz.
nov. 27. 10:05
 2/9 anonim ***** válasza:
79%
Természetesen lehetséges ilyen.
nov. 27. 10:18
 3/9 anonim ***** válasza:
82%
Nézd meg a szabályzatot a részletkért, nekem nem tűnik tisztának így, hogy utalás után visszakérik, hiszen csak akkor kapthattad meg, ha jogosult voltál rá.
nov. 27. 11:11
 4/9 anonim ***** válasza:
84%
Ebben a rendszerbe bármi lehet.
nov. 27. 11:20
 5/9 anonim ***** válasza:
69%

Nem hinném. A kifizetés feltétele, hogy ne állj felmondás alatt- nem vagy.

Ha már kifizették és felmondasz, akkor már nem kérhetik vissza, hacsak nincs valami olyan feltételük, hogy a kifizetés után köteles vagy még x ideig ott dolgozni.

Ez olyan, mint mikor hitelt veszel fel és kell minimum x idő munkaviszony. A hitel kiutalása utáni napon már felmondhatsz, nem kéri vissza a bank, hiszen a folyósítához szükséges feltételeknek megfeleltél.

Bár amit a #4 es ír abban is van igazság sajnos :(

nov. 27. 15:10
 6/9 anonim ***** válasza:
36%
Annyi, hogy ha nem utalod vissza, a felmond@si időd fizujából vonják le. Jogosan.
nov. 27. 15:42
 7/9 anonim ***** válasza:
76%
Mit sunyiskodsz?!
nov. 27. 16:15
 8/9 anonim ***** válasza:
73%
Amúgy nem értem mire fel nem adják oda, ha a kifizetés napján te még munkaállományban vagy, mégha fel is mondtál. És? A karácsonyi pénzt az egész éves munkád után fizetik bónuszként. Végig dolgoztad az évet? Végig. Az, hogy elmész megint más tészta. De jogilag sajnos visszakérhetik. És vissza is fogják, görény az összes ilyen cég.
nov. 28. 06:51
 9/9 anonim ***** válasza:
65%
Nem kérhető vissza.
nov. 28. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!