Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem találok a végzettségemnek...

Nem találok a végzettségemnek és tapasztalatomnak megfelelő állást, de nyitott vagyok másra is pl. eladó, azt néztem több helyen keresnek a közelben, de se végzettségem, se tapasztalatom nincs, lehet így esélye a dolognak vagy inkább felejtős?

Figyelt kérdés
Se végzettségem, se tapasztalatom nincs kereskedelmi területen, és fiatal se vagyok már, viszont kellene valami munka.
nov. 19. 13:32
1 2
 1/18 Mad Max2 ***** válasza:
100%

lidl állandóan keres pénztáros-eladót

Nem kell oda végzetség

nov. 19. 13:52
 2/18 A kérdező kommentje:
Lehet így jobb lett volna a kérdés, hogy irodai munkák után, felsőfokú végzettséggel, eladói állásra jelentkeznék, az önéletrajzom látva a munkáltató nyitott lehet irányomban vagy inkább hagyjam a jelentkezést, mert úgyis kuka az önéletrajzom?
nov. 19. 14:06
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Kihagyhatod az önéletrajzodból a felsőfokú végzettséget, akkor több esélyed van.
nov. 19. 14:58
 4/18 A kérdező kommentje:
Próbáltam már olyan állásnál, ahol csak érettségi kellett, az első kérdések egyike volt, hogy mit csináltam 4 évig. Hiába mondtam, hogy olyan tanulmányokat folytattam, ami nem releváns a munka szempontjából és ezért nem írtam bele, nem aratott sikert. Jobb szeretem a tiszta helyzeteket, úgy gondolom ha valahova jelentkezem, akkor azt el is vállalnám, ne azon akadjanak ki, hogy milyen végzettségem van.
nov. 19. 15:13
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha meg se probálod az rosszabb. Van esélye, de nehez elindulni. Talan meglepő de lehet hogy meg is fog tetszeni, mert sokan szeretik. Ha nincs se vegzettséged se tapasztalatod ebben, akkor egy penztáros allast kellene keresned, vagy eladó/penztárost. LIDL, ALDI ha bírod a pörgést, kicsit tobbet fizet mint a garantalt berminimum. Auchan is vesz fel tapasztalat nélkül. Kevesebb a penz, de fizikailag sokkal könnyebb, mert ott a pénztár külön van. Neha a Tesco is vesz fel ott is lehet probálkozni. A többi hely vagy tapasztalatot kér, vagy csak fiatalokat vesz fel.

Ha már fel tudsz mutatni 1 év tapasztalatot, akkor máshova már könnyebben felvesznek. Helyfüggő, de sajnos a garantált berminimumnál többet kevés helyen adnak egy mezei eladónak. Az se mindegy hány napot kell menni. Van ahol 4 nap alatt letudod a teljes munkaidőt, kiszamitható a beosztás, valahol 5 nap es össze-vissza kell menni. Egyes helyeken eleve csak részmunkaidőbe vesznek fel. Van ahol szinte semmi a béren kívüli juttatás, más helyen van bónusz is.

De üzletvezető is lehetsz ha elvegzel egy üzletvezető tanfolyamot közben, ami 3 hónap+ előtte egy 3 hónap eladói. Ékszerbecsüs tanfolyammal ékszer boltba is sokkal nagyobb esélyed van. Tiszta hely, nem maszkalnak be csövesek. Szóval nem kell mindenáron egy elelmiszerboltban leragani.

Mindenesetre most ha munka nélkül vagy, akkor pl egy sima penztaros meló egy áruházban is jobb mint a semmi. Add be a jelentkezést, a legrosszabb ami történhet az az, hogy nem hívnak fel.

nov. 19. 16:54
 6/18 A kérdező kommentje:
Eladó vonalon inkább a könyv, játék, sport, cipő vagy ruha amire gondoltam, nem az élelmiszer. Lidl messze van, a munkaidő 5-22 közötti, ehhez autó kellene, az nincs. Auchan-ba árufeltöltőnek jelentkeztem, még aznap jött e-mail-ben az elutasítás. Beadtam a Decathlon-ba és a Pepco-ba, vesztenivalóm nincs, max. nem hívnak.
nov. 20. 08:28
 7/18 anonim ***** válasza:
Igen, de pont azt írtam, hogy tapasztalat nélkül ezekbe általában csak akkor vesznek fel, ha palyakezdő vagy. Ha idősebb vagy akkor elvarnak tapasztalatot vagy vegzettseget. Ezert írtam azt amit fennt. Hogy a legkönnyebben a szupermarketebe vesznek fel. Utána be tudsz írni tapasztalatot. De probálgatni lehet.
nov. 20. 18:57
 8/18 A kérdező kommentje:
Érdekes, amit írsz, pont fordítva gondoltam, hogy pl. egy könyvesbolt inkább való egy kezdőnek, nem lehet nagyot hibázni, mint egy élelmiszerboltban, ott sokkal sokrétűbbek a feladatok, azért egy felvágottaspultba nem árt áru és gépismeret, pl. szeletelőgép, stb., mikor kit hova osztanak be, legalábbis itt felénk nem ül mindig ugyanaz a kasszában, hanem mást is csinál.
nov. 21. 10:12
 9/18 anonim ***** válasza:

Nem is arrol van szó, hogy mi való egy kezdőnek, igazából egyik se nehéz, ezek konnyem megtanulható feladatok. Csak sokrétű igen, sok felé kell figyelni, de pár hét alatt meg lehet tanulni. Azért kérnek sok helyen papírt, mert egyszerűen sokkal konnyebb nem a nulláról betanítani valakit, aki pár tudja hogy kell bánni a pénzzel, hogy nem szabad viselkedni a vásarlóval stb. Egy tapasztalatlan dolgozó nem tud teljes munkát védekezni, kell mellé valaki aki betanítja, akit a munkáltatónak pluszban fizetni kell.

De sz élelmiszerboltok nagyon korán nyitnak és késő zárnak. Senkinek sincs kedve 6-ra munkaba jarni, es 21, 22 orakkor haza indulni, megha 2 műszak is van. Egy ilyen helyen állandóan van felvétel, ezért felvesznek papír nélkül, majd lassan betanítanak (a csemegepultba nem állítanak be csak úgy, arra külön ember van).

Egy könyv, játék, sport, cipő vagy ruhabolt 9-től 18 vahy 20-ig van nyitva. Sokkal könnyebb kibirni a napot. Mivel kicsit sokkal jobbak a feltételek ezért nehezebb ilyen helyre bekerülni. A munkaltatók válogathatnak, nyilván olyat fognak választani aki már dolgozott vasarlokkal.

Amúgy minden boltban tudsz hibázni, eleg ha rosszul adsz vissza pénzt, udvariatlan avgy a vasarlóval, nem figyelsz a lopasokra stb. És minden boltban kell áruismeret, máskülönben nem tudsz válaszolni a vásárlók kérdéseire. Én ezért pont hogy a könyvesbolttól félnék, mert már rég nem olvastam.

nov. 21. 22:41
 10/18 A kérdező kommentje:
Igazából ideiglenes munkaként gondoltam erre a lehetőségre, míg nem találok jobbat. Tudom magamról, hogy nem nekem való a kereskedelem, de talán pár hónapig kibírnám, esetleg cégen belül irodára így könnyebb volna bekerülni, meg még mindig több hirdetést találni, mint irodai munkából.
nov. 22. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!