Nem találok a végzettségemnek és tapasztalatomnak megfelelő állást, de nyitott vagyok másra is pl. eladó, azt néztem több helyen keresnek a közelben, de se végzettségem, se tapasztalatom nincs, lehet így esélye a dolognak vagy inkább felejtős?
lidl állandóan keres pénztáros-eladót
Nem kell oda végzetség
Szerintem ha meg se probálod az rosszabb. Van esélye, de nehez elindulni. Talan meglepő de lehet hogy meg is fog tetszeni, mert sokan szeretik. Ha nincs se vegzettséged se tapasztalatod ebben, akkor egy penztáros allast kellene keresned, vagy eladó/penztárost. LIDL, ALDI ha bírod a pörgést, kicsit tobbet fizet mint a garantalt berminimum. Auchan is vesz fel tapasztalat nélkül. Kevesebb a penz, de fizikailag sokkal könnyebb, mert ott a pénztár külön van. Neha a Tesco is vesz fel ott is lehet probálkozni. A többi hely vagy tapasztalatot kér, vagy csak fiatalokat vesz fel.
Ha már fel tudsz mutatni 1 év tapasztalatot, akkor máshova már könnyebben felvesznek. Helyfüggő, de sajnos a garantált berminimumnál többet kevés helyen adnak egy mezei eladónak. Az se mindegy hány napot kell menni. Van ahol 4 nap alatt letudod a teljes munkaidőt, kiszamitható a beosztás, valahol 5 nap es össze-vissza kell menni. Egyes helyeken eleve csak részmunkaidőbe vesznek fel. Van ahol szinte semmi a béren kívüli juttatás, más helyen van bónusz is.
De üzletvezető is lehetsz ha elvegzel egy üzletvezető tanfolyamot közben, ami 3 hónap+ előtte egy 3 hónap eladói. Ékszerbecsüs tanfolyammal ékszer boltba is sokkal nagyobb esélyed van. Tiszta hely, nem maszkalnak be csövesek. Szóval nem kell mindenáron egy elelmiszerboltban leragani.
Mindenesetre most ha munka nélkül vagy, akkor pl egy sima penztaros meló egy áruházban is jobb mint a semmi. Add be a jelentkezést, a legrosszabb ami történhet az az, hogy nem hívnak fel.
Nem is arrol van szó, hogy mi való egy kezdőnek, igazából egyik se nehéz, ezek konnyem megtanulható feladatok. Csak sokrétű igen, sok felé kell figyelni, de pár hét alatt meg lehet tanulni. Azért kérnek sok helyen papírt, mert egyszerűen sokkal konnyebb nem a nulláról betanítani valakit, aki pár tudja hogy kell bánni a pénzzel, hogy nem szabad viselkedni a vásarlóval stb. Egy tapasztalatlan dolgozó nem tud teljes munkát védekezni, kell mellé valaki aki betanítja, akit a munkáltatónak pluszban fizetni kell.
De sz élelmiszerboltok nagyon korán nyitnak és késő zárnak. Senkinek sincs kedve 6-ra munkaba jarni, es 21, 22 orakkor haza indulni, megha 2 műszak is van. Egy ilyen helyen állandóan van felvétel, ezért felvesznek papír nélkül, majd lassan betanítanak (a csemegepultba nem állítanak be csak úgy, arra külön ember van).
Egy könyv, játék, sport, cipő vagy ruhabolt 9-től 18 vahy 20-ig van nyitva. Sokkal könnyebb kibirni a napot. Mivel kicsit sokkal jobbak a feltételek ezért nehezebb ilyen helyre bekerülni. A munkaltatók válogathatnak, nyilván olyat fognak választani aki már dolgozott vasarlokkal.
Amúgy minden boltban tudsz hibázni, eleg ha rosszul adsz vissza pénzt, udvariatlan avgy a vasarlóval, nem figyelsz a lopasokra stb. És minden boltban kell áruismeret, máskülönben nem tudsz válaszolni a vásárlók kérdéseire. Én ezért pont hogy a könyvesbolttól félnék, mert már rég nem olvastam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!