Kereskedelmi végzettséggel, maradjak Magyarországon, vagy inkább menjek ki külföldre?
Az érettségihez meg kell tanulnod az igekötők használatát (is).
Inkább menj külföldre!
És külföldön mit csinálsz?
Érettségi manapság egyenlő a 8 általánossal. Magyarán nincs értéke a piacon, de továbbtanulás és a munkák is megkövetelik.
Szerezz szakmát, lehetőleg ne ilyen bohóckodást mint boltvezetői.
Külföldre akkorj menj ha:
1. egyenlőre nem akarsz ott elhelyezkedni a szakmádban, mert Ausztriában németül beszélnek. Tudnak angolul is, de annyian mennek ma már oda, hogy a német sokkal előnyösebb. Például párom eleinte angol önéletrajzot küldött, de amikor megtudták, hogy megy a német teljesen máshogy álltak hozzá. Őt egy fejvadász cég közvetítette ki, és mivel nagyon jól beszél németül el tudott helyezkedni a szakmájában.
2. Ha megy a német, Ausztriában véleményem szerint az érettségi édes kevés ahhoz, hogy a szakmádban dolgozz. Párom gazdinfós, és nem csak a diplomáját kérték el állásinterjún, hanem a jegyeit is.
3. Ha csak a fizetés miatt mész Ausztriába ne tedd. Sokan azt hiszik kolbászból van a kerítés és utána néznek, hogy de ők nem ezt várták. Igen ez a nyugat, igen jobb az élet, de sokat kell tenni érte. Alapjaiban véve te itt külföldi vagy és nagyon barátságosak az emberek, de nekem például előlről kellett kezdenem, mert a szakmámban még nem tudtam elhelyezkedni (vállalkozó vagyok), így újra fel kell itt építenem a vállalkozásom. Sok munka lesz vele, de itt 3* annyit adnak azért amit otthon csináltam. Így nekem bőven meg fogja érni.
4. Legyen félrerakott pénzed amit a kiköltözésre költesz. Ez nagyon komoly. Nem egy olyan magyarral találkoztunk akik kijöttek 0 tőkével, találtak 1 szobát vagy valakihez odakönyörögték magukat (feketén), elvállaltak olyan melót ahol be se jelentették őket, majd néztek, hogy de pénzük nincs, máshova nem tudnak menni, most mi legyen és szidták Ausztriát. Mi meg párommal nem értjük mit képzeltek? Mi a félretett pénzünket a kiköltözésre költöttük (lakás min 3 havi kaució, de lehet 6 havi is mivel nincs még itteni bérpapírod). Kocsit felejtsd el, hogy hozod, törvényileg 1 hónapig lehet nálad, utána honosítanod kell, vagy veszel itt újat. Mi itt vettünk mert úgy sokkal egyszerűbb és olcsóbb volt.
Szóval Ausztria csúnyán mondva nem fog eltartani, nem adja a semmire a jó fizut és a jó megélhetést (sokan azt hiszik), itt is tenni kell azért, hogy jó életed legyen, viszont utána már lényegesen jobb életed lehet mint otthon. :)
Az a baj, hogy aminek tanulsz, azt sem tudod helyesen leírni.
Így kètlem, hogy annyira jó lennèl a szakmában egyhamar. A fizetès meg nagyon nagyrèszt attól függ, illetve a cègtől.
Ha perfekt vagy nèmetből, akkor megèrheti, ha nem, akkor lehetősèget sem fogsz kapni.
Üdv, egy szakmabeli.
"több lenne úgy a bérem"
Ebben a szakmában ahol értelmes pénz van, ott teljesítménybérezés van.
Tehát ha még ezzel sem vagy teljesen tisztában, utána kellene kicsit járni, hogy mi merre hány méter. A többi válaszoló is kissé tévúton jár ezen dolgok miatt.
Illetve lehetetlen megmondani, mennyit fogsz keresni, ez függ a piactól, terméktől, cégtől, lokációtól, szerencsétől na meg a saját képességeidtől.
A többinél pedig csak faxkardozás, 2-300 ezerért, például mint elektronikai értékesítő... viszont arra tanulni meg mit kell? kb. betanított meló...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!