Hajlandó vagy több pénzért többet dolgozni?
Havi 168 óra nettó 300-ért vagy hajlandó vagy mondjuk 250-300 órát is dolgozni, de ezért cserébe kapsz nettó 700-800at. Utóbbi nem hosszú évekig, csak egy bizonyos időszakig.
Melyiket választod és miért?
Igen.
Márciusban váltottam, havi heti 20-25 óra aktív munka fölment kb heti 50 órára, míg a fizetésem kb 50%-al emelkedett + minden nap boldogan kelek föl, mert van értelme annak, amit csinálok.
Havi 250-300 órákat is csinálnék, de éves szinten kb 100k eur-ért
Ha feltételezem, hogy 300 óráért a mostani bérem duplája jár, akkor sem vállalnám.
Fiatalon dolgoztam egy nyarat így. Soha többet. Annyit azért nem ér a pénz, hogy ne legyen semmi szabadidőm.
Ha több pénzt szeretnék keresni akkor nem a munkaórák számának növelésével szeretném elérni, hanem továbbképzéssel és jobb pozícióval.
Kicsit más, de én 164 órát dolgozok 1 milláért, de mivel nekem délelőtt, este és hétvégén is kell dolgozni, ezért megerőltető. Kevesebbet is melózhatnék, de úgy vagyok vele, hogy egy darabig nyomom a melót, aztán ha lesz elég félretett pénz, majd lazábbra veszem.
Viszont nettó 700-ért nem hiszem, hogy kidolgoznám a belem. Abból nem lehet olyan nagyon sokat félretenni, hogy megérje folyton dolgozni és sosem szórákozni, pihenni.
Én most szándékosan nem teljes munkaidőben dolgozom (egyetem miatt). Így nettó 500-at kapok, teljesben 700 lenne. Gondolkodtam rajta, de szerintem majd amint az órarend engedi vállalom teljesben is, minimum arányos növeléssel. Teljes munkaidőnél biztosan nem dolgoznék többet, ezt is azért vállalnám be, mert rugalmas, van homeoffice és nem beledöglős a munka.
Egyébként, ha csak a fenti két esetből választhatnék, akkor megelégednék a 300-zal. Most is ennyiből élek. Persze, sokmindenről le kellene mondani, de dupla munkával sokkal többet áldoznék fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!