Így már el tudok kezdeni dolgozni pszichológusként?
Figyelt kérdés
Az alapképzés már megvan, idén kezdtem a mesterképzés 2. évét. Ha befejezem a mesterképzést, akkor utána elmehetek egy céghez pszichológusként dolgozni, vagy csak phd után lehet?nov. 10. 07:51
1/6 anonim válasza:
Már itt tartasz a képzésben, és még nem tudod, milyen diplomát fogsz kapni? A mesterképzés elvégzésével okleveles pszichológus leszel, amivel "sima" pszichológus munkakört be lehet tölteni (szakpszichológusit nyilván nem, ahhoz szakképzés kell, de úgyis minden álláshirdetésben leírják a jelentkezési feltételeket). A PhD-nak ehhez semmi köze, az egy tudományos fokozat. Azok szokták megcsinálni, akiket a kutatás, egyetemi oktatás érdekel elsősorban.
Bocsi, nem szeretnék bunkó lenni, de számomra tényleg durva, hogy ilyenkor merül fel ez a kérdés. Melyik egyetem ez, ahol ennyire nem mondják el a dolgokat? Nyilván mi sem úgy kezdtük az alapképzést, hogy mindent tudtunk, de 1-2 félév alatt összeállt azért a kép.
2/6 anonim válasza:
4 év egyetem után a GYK-n kérdezed meg, hogy mire jó a diplomád... Ügyes!
4/6 anonim válasza:
#3 Dehogy mehet. Az alapképzés viselkedéselemző diplomát ad, de a képzés során konkrétan még csak egy érettségije van. Pszichológus munkakörhöz a mesterképzésen szerzett okleveles pszichológus diplomát várják el.
5/6 anonim válasza:
4: Több munkahelyet ismerek, ahol képzés során dolgoznak pszichológus munkakörben.
6/6 anonim válasza:
#5 Az elég nagy baj. A mesterképzésről már hallottam ilyet, de az alapról még nem, elvégre az alapképzéssel nem lesz senki pszichológus (és csomóan nem is mennek tovább mesterre). Nagy általánosságokat és 60-80 évvel ezelőtti kutatási eredményeket remekül fog ismerni, de semmi többet. Elvégeztem a képzést, pontosan tudom, hogy egy BA szakos hallgató bocsánat, de szinte semmit nem tud még. Nem véletlen, hogy a BA diploma önmagában semmire sem jó. Ettől függetlenül sajnos elhiszem, hogy van ilyen munkahely, csak szakmailag meg úgy vagyok vele, hogy nem akarnék olyan helyen dolgozni, ahol a valós tudást ennyire semmibe veszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!