Valaki elmagyarázná?
Van ez az "adómentesség" téma, ezt hogyan kell elképzelni?
Mit vonnak le? A TB tisztasor, de a cég csak levonja az extraprofitadót, a megemelt tranzakciós illetékeket meg minden mást, nem?
Valaki mondja már el (elsősorban azok akik benne vannak ebben, vagy volt már tapasztalatuk ezzel ) hogy miből áll ez mondjuk egy 350000Ft os bruttó esetén.
Úgy működik, hogy bejelentenek minimálbárre a maradékot meg borítékban kapod adómentesen(feketén).
Mivel be is vagy jelentve meg feketén is kapsz ezt hívják szürkefoglalkoztatásnak.
#3 valami ilyesmire tippeltem én is :D
#4 Amit a rogánművek hirdet itt. Félreértés ne essék, tudom hogy ilyen nincs, nem is szeretem ezt a bandát csak a nővérem és anyám van ennyire belegágyulva ebbe az "adómentesség" témába.
Az adómentesség azt jelenti, hogy bizonyos adókat nem vonnak vagy nem akkora mértékben vonnak le a fizudból. Pl. 25 év alattiaknak van szja kedvezménye. Az azt jelenti, hogy a bruttó fizudból bizonyos fizetésnél nem vonják le az szja-t.
Ezek a tranzakciós illetékek meg extraprofit adó nem tudom honnan jött neked.
#6 Egy kisebb családi vitából :D
Egyik 2 fő ezt mondta a másik 2 fő meg azt.
Ez zavart össze hogy akkor most mi is van.
Tehát technikailag akkor nem adómentesség, csak maximum kedvezmény? Jól értem? Vagy mik azok a határok amiktől ez mentességnek minősül? Ezek a határok a bruttóhoz vagy a nettóho kell értelmezni?
“Tehát technikailag akkor nem adómentesség, csak maximum kedvezmény?”
Igen. Valami gyökér kitalálta, hogy a 25 év alattiak adómentesek, tehát ő nekik a bruttójuk a nettójuk. Persze ez nem igaz csak SzJA-t nem vonnak tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!