Fizetés nélküli szabadság alatt másik munka?
Fizetés nélküli szabadságon vagyok, mert gyerekkel vagyok itthon. A munkaszerződésem tiltja, hogy másik munkaviszonyt létesítsek a jelenlegi mellett. Viszont lehetőségem lenne nagy ritkán statiszta állásra. (Kb heti 1)
Ez kiderülhet? Ha igen, mi lenne a következménye?
" A munkaszerződésem tiltja, hogy másik munkaviszonyt létesítsek a jelenlegi mellett."
Versenytilalmi szerződést írtál alá? Mert ha igen, akkor nem próbálkoznék...
Akkor alkalmi munka nem számít szerződésszegésnek?
Nem tudom milyen következményei lennének, épp ezt kérdezem. :)
Ők ennek amúgy utána tudnak járni?
Ha erre vonatkozó korlátozó megállapodást írtál alá a mostani munkáltatóddal, akkor olvasd át, hogy az mire vonatkozik. Csak munkaviszonyra, vagy megbízási jogviszonyra, valamint alkalmi foglalkoztatásra is (EFO).
"Ők ennek amúgy utána tudnak járni?"
Hivatalos formában nem, de ha a tudomásukra jut valamilyen módon és beigazolódik, akkor könnyen gondjaid támadhatnak.
Olvasd el a megállapodást, hogy mire terjed ki a korlátozás. Ha csak munkaviszonyra, akkor az EFO konkrétan nem számít annak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!