Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Esti és levelezős diákként,...

Esti és levelezős diákként, hogyan tudok diákmunkához hasonlót találni?

Figyelt kérdés

Teljes és részmunka időt nem tudok vállalni mert minden hónapban van 8-tól 4-ig jelenléti gyakorlati órák ami elvesz 3-4 munkanapot a hónapból és kétlem, hogy bármelyik cég ezt tolerálná. Futárkodni is próbáltam de egy ismerős könyvelő szerint ha nem vagyok főállásban akkor függetlenűl attól, hogy mennyit keresek havonta,adó mellet 100000 Ft-ot összesen be kell fizetni mindenféle dologra, (elfelejtettem pontosan mire mert nem értek hozzá).

Rendes diákmunkát pedig esti és levelezős tagozatosoknak nem adnak így úgy érzem hogy nem tudok mit kezdeni.

nov. 7. 14:30
 1/7 krwkco ***** válasza:
61%
Nincs tapasztalatom, de hétvégén is nyitvatartó boltban nem lehetséges, hogy állandó szombatos vagy vasárnapos vagy? És a pihenőnapodat rugalmasan adják ki?
nov. 7. 14:44
 2/7 A kérdező kommentje:
krwkco, köszönöm a választ. Nekem sincs ebben tapasztalatom de akkor is 2 munka napot ki kell hagynom, ha jól számoltam csak 1,66 szabadnapot kapok havonta 22 évesen és nem is nagyon találok ilyet és teljesen őszinte legyek nem is szeretnék bolti munkát vállalni, már jelentkeztem is ilyenre de elutasították. Van már szakmám csak éppen váltok.
nov. 7. 14:56
 3/7 anonim ***** válasza:
61%

Én levelezős vagyok és gyakran vannak pénteken munkaidőben akár kötelező jelenléti óráim. Én részmunkaidős vagyok (de junior, nem gyakronok már) és megbeszéltem a főnökkel/csapattal, hogy ha van órám péntekeny akkor nem dolgozom, cserébe a többi nap a szokásos 6 helyett 8-at dolgozom. (heti 30 órában vagyok)

De egyébként sokan csinálják hogy szabit vesznek ki (egy évben mondjuk 28 hétnyi szorgalmi időszak van, de azért nincs minden pénteken kötelező jelleggel egész napos előadás.) Nekem ebben az évben 20 pénteken volt/van élőben óra, de azért ebből kevés volt kihagyhatatlan, meg volt, amikor nem egész napos volt. Sokan Homeoffice-oznak és ellógnak egy-egy órára. De igyekeznek szombatra tenni az órákat, meg valahogy mindig vannak pénteki ünnepnapok.

Estin meg este vannak az órák 4-5 után.

Hogy gyakornok hogy lehetsz levelezőn azt nem tudom. Nappalin egyszerűbb, ott lehet diákszövetkezettel. Itt már az a feltételezés, hogy mindenki dolgozik, akár teljes állásban, normál munkarendben.

20 nap szabadság jár egy évben ennyi idősen. Ez kb elég arra ha néha van pénteken óra (tudod, nyáron nincs). Részmunkaidőzni is lehet. Én 23 vagyok.

Vizsgákat meg kötelező szombatra tenni legalább egy alkalmat minden tárgyból

nov. 7. 15:18
 4/7 anonim ***** válasza:
61%

Meg aztán úgyis csak egy évig van ez, mert utána kb csak a diplomamunka van már ami elég rugalmas. Szóval megoldható szabival is, ha nem akarsz részmunkázni, bár szívás, hogy minden szabid erre megy. Viszont csak egy évig van ez, utána már jó. Pláne ha szeptemberben kezdesz, akkor januártól újra vannak szabijaid és másodévben már nem kell annyi.

Vagy lehet csúszni.

nov. 7. 15:21
 5/7 A kérdező kommentje:

#3,#4 köszönöm a választ majd figyelni fogom ha van ilyen.

Az is szopás hogy ritka az én környékemen ilyen meg az is általában elvárja a több műszakot és az se jó mert lesznek online órák 4-től 8-ig.

nov. 7. 15:32
 6/7 A kérdező kommentje:
*este 4-től 8-ig
nov. 7. 15:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Ismerősöm IKEA-bán dolgozott. Ott eleve úgy írták meg a beosztását, hogy ne legyen bent amikor órája van. Cserébe általában zárásig bent volt. Manapság nem tudom mennyire kivitelezhető, de ha a cég jó fej akár ez is kivitelezhető
nov. 12. 15:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!