Kicsit össze szeretném szedni magam anyagilag, mit tegyek ez ügyben, milyen lehetőségeim vannak?
Jelenleg 24 éves vagyok és egy 280-ezres főállásban dolgozok (8óra). Ebből az összegből havi 40 ezret akarok befektetni ETF-be (S&P500),
és durván havi 30 ezer elmegy autó fenntartásra(ha nincs szervíz), egy 2002-es, régi Suzuki Swift-em van.
Szóval reggel 7-től, délután 16:00-ig dolgozom. Mivel tudnám kiegészíteni a keresetem, vagy milyen irányba lépjek?
Végzettségeket tekintve egy érettségivel, egy Karosszéria lakatos illetve egy Burkoló szakmával rendelkezem.
Mindkettőben 0 tapasztalattal rendelkezem. Mihez kezdjek?
Ilyen kicsike megtakarításnál ne akarj ennyire nem likvid és kockázatos befektetésbe tenni semmit. Havi 40 ezer az játékpénz, kb. 2 év alatt lesz belőle egy értelmes vésztartalék.
Neked itt elsősorban nem a spóroláson vagy a kis 40 ezred havi befektetésén kéne törnöd a fejedet, hanem hogy legyen olyan végzettséged, amivel 280-nál jóval többet tudsz keresni. Gondolom most egy szaktudást nem igénylő munkát csinálsz, ha karosszéria lakatosként és burkolóként nulla tapasztalatod van. Nem tudsz ezeken a területeken elhelyezkedni? Nyilván keményebb és nehezebb munka, mint mondjuk egy gyárban droidkodni, de gondolom jobban fizet, a burkoló pedig idővel, ha már értesz is tényleg a szakmához, akkor egyedül is végezhető vállalkozóként.
Kapásból add el a kocsit, mert luxus ilyen bér mellett.
Ha már nem, menj el három műszakba egy gyárba, ha ott kapnál 380ezret mondjuk akkor már egyből havi 140 ezret tudnál megtakarítani, ha az autó költségeit megszüntetjük, akkor 170 ezret.
Havi 40 ezer befektetés az egy évben az évi 480ezer Ft, ez egy nem annyira izmos havi fizetés.(tudokm sokan keresnek ennél sokkal kevesebbet)
Havi 40ezerrel számolva az s&p500 várható jósolt átlag éves hozamával, persze tbsz-en ha nem kell adót fizetned, 10 év múlva ebből lenne kb 7 millió forintod. Valakinek ez is egy vagyon tudom, de azért ez nem egy életfordító összeg.
Én azzal a karosszérialakatossággal kezdenék valamit.
Szerzel egy kis gyakorlatot, és hülyére keresheted magad.
A Burkolástól várok valami segítséget, de nincs egy olyan szaki, aki bejelentene és úgy dolgozhatnék mellette hosszú távon.
Pedig alázatos vagyok, csak igénylem a többszöri elmagyarázást, minthogy elbasszam a saját belefektetett munkáját.
6# nincs önbizalmad. Mit rontanál el? Segédnek eddig is jó voltál szakmát kitanultad legyél precíz igényes és menni fog az. Fejben tervezd meg a munkát, lapok válogatása, mit hova fogsz tenni, rajzok ennyi.
A legtöbb szaki ott bssza el, hogy szarik rá odapróbálni valamit hogy az ott hogy nézne ki.
Épp most kértem meg egy ismit hogy tegyen fel egy fürdőszobapolcot kádhoz.
Feltette. Mondom neki alacsonyan lesz az bmeg, beleverjük könyöket stb. Szart rá beállni a kádba odapróbálni a magasságot. 😱
Én gyárban dolgozok és keresek 4 műszakban havi 450-et. Tudom, kevés. De emelett kapok havi cafetériát, ingyenes bejárást.
Ilyenben is gondolkozhatsz, legalább addig míg értelmesebbet nem talász. Én is így vagyok. A kocsi meg tényleg luxus.
"de nincs egy olyan szaki, aki bejelentene és úgy dolgozhatnék"
Üdv az építőiparba, Magyarországon 2024-ben még mindig itt tartunk, esetleg minimálbérre bejelent a többi meg zsebbe.
40k huf/honap befektetésből neked sose lesz komolyan vehető megtakarításod.
Keres normális munkát. Burkolo vagy, azokat jól fizetik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!