Becsületesen is meg lehet gazdagodni ugye?
Attól függ mit tekintesz "gazdagságnak" vagy "meggazdagodásnak".
Szerintem ma már akinek a mindennapi dolgok, úgy mint a rezsi, jó minőségű kaja, közlekedés, lakhatás, ruházkodás, tisztálkodás, takarítás, egészségügyi dolgok kiadásai stb. nem okoznak fejtörést, gazdagnak mondható, főleg ha mindezek mellett még megtakarítani, nagyobb beruházásokra (lakás/ház felújítás, gyerek(ek) oktatása, új autó, nyaralás egyéb utazás és szórakozás) tud félretenni rendszeresen, már nagyon jónak mondható.
Régebben ez a szint jelentette a középosztályt, ma már szerintem elég kevés családról mindható mindez el.
Szóval ezt a szintet amúgy el lehet érni, de nem könnyű és ehhez nem kell lopni, csalni, hazudni és kihasználni mindenféle kiskaput.
De a Lölö, Tiborcz és társai szint az teljesen más, ott már nincs becsület.
"Régebben ez a szint jelentette a középosztály"
Nem csak régen hanem ma is kb azt jelenti a középosztály amit írtál.
Nem lehetetlen.
Viszont egyet jegyezz meg: szeretned és értened kell ahhoz, amit csinálsz. Ennek a "mellékterméke" a "siker" és "pénz"... Semmi több.
Persze. Például elmész tanulni, kitanulsz valami keresett szakot/szakmát és mellé némi pénzügyi tudatosságot is összeszedsz.
Vagy összejössz egy gazdag nővel/férfival.
Pl én meg a párom is IT-ban dolgozunk, azon belül is elég jó területen, és 22-23 évesek vagyunk és összesen nettó 1.4 m-t keresünk. Nem Budapesten élünk (de ott a telephelye a munkának - csak nem kell bejárni, vagy ha igen, elég a helyi irodába), kivettünk egy nagyon jó lakást, de így is a fizetésünk kis százalékába kerül. Elég nagy ütemben tudunk félretenni még úgy is, hogy annyira nem spórolunk (nem a legolcsóbb albiban lakunk, eljárunk síelni stb). Ebben semmi illegális nem történt. Tehát teljesen lehetséges. (Egyikünk sem beajánlásos alapon került a céghez, gyakornokok voltunk ott, amire Linkedinen jelentkeztünk, aztán átvettek teljes állásba mindkettőnket - két különböző cégről van szó. )
Persze nem kell mindenkinek IT-nak lennie, mással is lehet jól keresni, szakmákkal is. Nem kell egyetem. De alapvetően az a legegyszerűbb ha összejössz valakivel és mindketten jól kerestek. Aztán hopp, jól fogtok élni (persze nem elszórni felesleges dolgokra, tudatosan megtakarítani stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!