Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Külföldre költözés esetén a...

Külföldre költözés esetén a TB hogy működik?

Figyelt kérdés
Arra vagyok kíváncsi, ha valaki külföldre megy dolgozni, be a magyarországi lakcímét nem számolja fel teljesen, akkor köteles külföldről is fizetni maga után a magyar TB-t, még akkor is ha a helyi országban is vonják a fizetéséből? Vagy ez ilyenkor hogy van? A NEAK-nak küldök egy igazolást, hogy bocs, de külföldön már levonták tőlem? Vagy ez hogy működik ilyenkor?
nov. 5. 13:22
 1/4 anonim ***** válasza:
85%
Egyszerre csak egy országban lehetsz biztosított. Ha külföldi jogviszonyod van, azt be kell jelenteni itthon és akkor nem kell fizetni TB járulékot. De ezzel egyidőben nem is leszel jogosult a magyar egészségügyi rendszert igénybe venni, legfeljebb az EU-s tajkártya által a turistáknak biztosított szinten.
nov. 5. 13:38
 2/4 anonim ***** válasza:
80%
Egy országban lehetsz biztosított, a magyar TB rendszerből ki kell jelentkezned, ha külföldön élsz és dolgozol.
nov. 5. 13:39
 3/4 A kérdező kommentje:
OK, rendben, köszönöm a gyors válaszokat.
nov. 5. 13:40
 4/4 anonim ***** válasza:

Ausztriában dolgozom, papíron ingázó vagyok, kint vonják a biztosítást, de mindkét országban igénybe vehetem az eü ellátást.

Mikor Németországban éltem és dolgoztam, akkor ott vonták és ott mehettem biztosított alapon orvoshoz, Magyarországon csak magánrendelésen voltam.

nov. 5. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!