Egy sikertelen interjú után mikor érdemes újból jelentkezni egy céghez?
Adott egy cég "xy" jelentkezik egy állására pályakezdőként valaki behívjak interjúra de ott felsül szakmailag és zagyvaságokat beszél mert még pályakezdő ott van rajta a tojáshéj...
Jól sejtem, hogy xy-nak akkor van értelme újból próbálkoznia:
- ha már van pár év releváns tapasztalata.
- eltelt már pár év és addigra már elfakult az élmény mindkét fél részéről
-vagy megszerzett valamilyem végzettséget (diploma vagy felsőfokú nyelvvizsga)
Annak nyílván semmi értelme ha jelölt már egyszer el lett utasítva de 3 hónap után újból jelentkezik mert látja, hogy még mindig vagy újra hirdetik a pozit.
Cégtől függ.
Nagyobb cégeknél simán jelentkezhetsz több, különböző pozícióra akár egymás után is.
Kisebb cégeknél, főleg karrier elején szerintem viszonylag hamar újra jelentkezhetsz 1 év után szerintem nem nagyon fognak rád emlékezni. Ha meg igen akkor sem történik semmi igazából max nemet mondanak.
Véleményem szerint nincs értelme pár hónap múlva ugyanarra a pozícióra jelentkezni, ahol csak zagyvaságot beszélsz és fogalmad nincs mi az elvárás, szerintem ennyi idő kevés, hogy szakmailag fejlődj és alkalmas légy.
Ugyanahhoz a céghez, más pozícióra viszont minden probléma nélkül, akár másnap jelentkezz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!