Takarítónak megyek hétfőtől, 25 év alatti vagyok, illetve van egy 10 hónapos gyerekem bruttó 320 ezer. ( Kalkulátorban sajnos nem bízom mert sokan azt mondják hogy nagyon keveset vonnak le, viszont 260 nettót ír a kalkulátor )
Mivel 25 év alatt - ha ellenkezően nem nyilatkozol a munkáltatónak - nem vonnak SZJA előleg a fenti bruttó bérből, annyira alacsony, valamint 10 ezer forinttal több nettót kapsz a gyermeked miatt (már ha te kéred a családi kedvezményt érvényesíteni), ezért a nettó a következőképpen alakul:
212.800 + 48.000 (SZJA, mivel nem vonják le) + 10.000 (családi járulékkedvezmény) = 270.800 nettó bért fogsz kapni.
nov. 3. 07:24
12/22 anonim válasza:
A kalkulátorok a családi kedvezménynél a járulékra kiterjedő kedvezménnyel nem tudnak számolni akkor, amikor nincs SZJA, amivel szemben a kedvezményt érvényesíteni lehetne. Ilyenkor lép képbe a levont tb. járulék összege. Azzal szemben is lehet érvényesíteni. Az lenne a fenti 10 ezer forintos összeg plusszban...
nov. 3. 07:26
13/22 anonim válasza:
... mondjuk ehhez az kell, hogy a munkáltató felé írásban nyilatkozzál arról, hogy a járulékra vonatkozóan is kéred a családi kedvezmény érvényesítését...
nov. 3. 07:27
14/22 anonim válasza:
Az eladói papír miatt akkor kapnál többet, ha a munkakör betöltésének feltétele az eladói végzettség. És akkor is csak a minimálbérnél kell többet kapnod, nem kedvezményt kapsz.
nov. 3. 07:29
15/22 A kérdező kommentje:
Mindenki mást ír sajnos.. így nem lehet kiigazodni. Valaki azt írta teljes bruttót megkapta. Á gyerekek azért ilyent
nov. 3. 10:45
16/22 anonim válasza:
Igen, az én voltam.
Viszont én diák voltam, így tőlem a tb-t akkor nem vonták. Amit 11-es ír, az lesz a jó.
270 korul fogsz kapni.
nov. 3. 13:34
17/22 anonim válasza:
#15: Rohadtul nem ír mindenki mást, mindenki ugyanazt írja.
nov. 3. 14:11
18/22 A kérdező kommentje:
Utolsó 17es akkor nézd csak meg rendesen te rákosgyomru hogy nem mindenki ugyanazt írja
nov. 3. 22:06
19/22 anonim válasza:
#18: debil vagy kicsit ugye?
nov. 3. 22:09
20/22 anonim válasza:
"te rákosgyomru"
Már bánom, hogy ilyen embernek segítettem.
Ebben az országban lassan már mindenki bunkó? Muszáj ilyen módon megnyilvánulni? Ugye, hogy nem? Akkor ne is tedd! Köszi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!