Ha elvégeztem a vagyonőr képzést és sikeresen levizsgáztam akkor már valódi vagyon őr vagyok? Vagy kell még esetleg valami engedély vagy tanfolyam, hogy vagyonőrként dolgozhassak valahol?
Igényelned kell egy személy-és vagyonőr igazolványt, én anno a Rendőrségen csináltam ezt meg, most nem tudom hogy hol kell. kb...2-3 hét mire meglesz ez a sárga igazolvány, és utána már lehet dolgozni, mint vagyonőr.
Mellesleg tisztában vagy vele, hogy nem fogják kifizetni a szabadságot, a pótlékokat és a havi fizetésed is gyakran el lesz számolva?
én is elvégeztem és a tanfolyamon mindent elmondtak ami kell a munkába álláshoz.
sőt engem konkrétan a tanfolyamról vittek el dolgozni,mert
valaki rosszul lett és be kellett ugrani.
kérdeztem,hogy oké,de még a tanfolyam felénél se járok.
simán rávágták,ne foglalkozz ilyenekkel. :))
szal te valamit benéztél durván.
nyilván az idő alatt mindent elmondtak.többi tanulóval is beszélned kellett erről.
vissza kéne menni oda szerintem,újra rá kérdezni.
Ha még nem csináltad meg a tanfolyamot akkor bele se kezdjél, időpocsékolás az egész vagyonőrködés. Vagyonőrnek az menjen akinek már van egy havi fix nyugdíja és mellette ezt csinálja, mint fizetés kiegészítés.
De, fő állásban ezt nem lehet csinálni, olyan sokat fogsz benne dolgozni, hogy belefogsz betegedni. Havonta a 240 óra minimum, de hogy meg is tudjál élni ahhoz havonta 300 órákat vagy ez felett kell dolgoznod.
Ezenkívül a szabadságot és pótlékokat nem fizetik ki, az alvállalkozó ezeket mind lenyúlja tőled. Vagy egy összegbe kapod meg a fizetésed készpénzben, vagy beleszel jelentve minimálbérre, azt megkapod a számládra a maradékot meg KP-ban adják oda, ha egyáltalán oda adják.
A vagyonőrködésről csak rosszat tudok írni, nincsen neki pozitív oldala.
Jobban jársz ha elmész egy gyárba dolgozni 3 műszakba, ott legalább rendesen kivagy fizetve és vannak különböző jutatások.
Kérdező! Gondold meg jól, mert egy hatalmas korrupt rendszer a vagyonőrködés.
Írok egy példát... Győrben Augusztusban az alvállalkozó lelépet 30 ember munkabérével, hiába a feljelentés a rendőrség tehetetlen. A fővállalkozó meg nem csinál semmit az ügyben, és mintha mi sem történt volna, minden megy tovább. És ez az országban SAJNOS, TELJESEN NORMÁLISNAK MONDHATÓ!!!
Én is csináltam, még anno 10 éve, de 2 év után otthagytam, a vagyonőrigazolványomat és bizonyítványt rádobtam a tűzre, mert ennyit ér, egy NAGY SEMMIT!!!
3-as és 6-os csak féligazságot ír.
Sok helyen nem vagy bejelentve , de vannak normális bejelentett helyek is, sőt 2000 ft és afeletti órabér is. VAn ahol heti 40 órában kell dolgozni ugyanúgy bár gyakoribb a 240 óra, de ahol gépismeretet meg angol tudást is kérnek ott vannakakár 400 ezer feletti bérek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!