Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi lesz a gyedem, ha...

Mennyi lesz a gyedem, ha csednek most havi 591.000 Ft-ot utalnak?

Figyelt kérdés

30 év alatti anya vagyok, azért ilyen jó a csedem.

Próbáltam ilyen kiszámolót keresnia gyedre, de sehol nem kaptam egyértelmű pontos infot.

okt. 28. 13:42
 1/4 anonim ***** válasza:
80%

"sehol nem kaptam egyértelmű pontos infot" minden infot megtalálsz itt, nem tudom, hol kerested, meg miért máshol.

[link]

okt. 28. 14:32
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem szamoltam ki, de sztem a max lesz.

A GYED a figyelembe vehető jövedelem naptári napi átlagának 70 százaléka azzal, hogy a gyed maximálisan megállapítható összege havonta legfeljebb a mindenkori minimálbér (2024. évben 266 800,-Ft) kétszeresének 70 százaléka lehet. Ennek megfelelően a gyermekgondozási díj 2024. évi felső határa havi bruttó 373 520,- Ft.

Ebbol 15+10%ot vonnak. A 15re adomentes leszel igy netto 336k

Plusz igenybe veheted a 10%ra a gyermeked utan jaro adokedvezmenyt.

okt. 28. 17:33
 3/4 anonim ***** válasza:
79%

Ezt itt senki nem fogja tudni megmondani neked. Ugyanis a CSED és GYED összeg meghatározásához teljesen más időszakot vehetnek figyelembe például ha éppen évet váltasz közben.

Én konkrétan így jártam. Akkora különbség volt a két összeg között, hogy csak na...

okt. 29. 04:08
 4/4 anonim ***** válasza:
Sajnos ezek az állam által nyújtott pénzek köszönő viszonyban sincsenek a mai fizetésekkel. Feleségem is kb ennyi CSEDet kapott, majd utána a maximális GYEDet, ami 280ezer forint. Óriási mínusz ez egy családnak havonta.
okt. 30. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!