Mennyi lesz a gyedem, ha csednek most havi 591.000 Ft-ot utalnak?
30 év alatti anya vagyok, azért ilyen jó a csedem.
Próbáltam ilyen kiszámolót keresnia gyedre, de sehol nem kaptam egyértelmű pontos infot.
"sehol nem kaptam egyértelmű pontos infot" minden infot megtalálsz itt, nem tudom, hol kerested, meg miért máshol.
Nem szamoltam ki, de sztem a max lesz.
A GYED a figyelembe vehető jövedelem naptári napi átlagának 70 százaléka azzal, hogy a gyed maximálisan megállapítható összege havonta legfeljebb a mindenkori minimálbér (2024. évben 266 800,-Ft) kétszeresének 70 százaléka lehet. Ennek megfelelően a gyermekgondozási díj 2024. évi felső határa havi bruttó 373 520,- Ft.
Ebbol 15+10%ot vonnak. A 15re adomentes leszel igy netto 336k
Plusz igenybe veheted a 10%ra a gyermeked utan jaro adokedvezmenyt.
Ezt itt senki nem fogja tudni megmondani neked. Ugyanis a CSED és GYED összeg meghatározásához teljesen más időszakot vehetnek figyelembe például ha éppen évet váltasz közben.
Én konkrétan így jártam. Akkora különbség volt a két összeg között, hogy csak na...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!