Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Emiatt utasíthat el a MÁV-STAR...

Emiatt utasíthat el a MÁV-START egy állásra jelentkezést?

Figyelt kérdés

Mivel nagyon magam alatt vagyok emiatt, kérem, kerüljétek a negatív hangnemű válaszokat!

14 éves korom óta mozdonyvezető szerettem volna lenni, október 5.-én le is adtam a jelentkezésemet, és ma jött email, hogy nem rám esett a választás. Most jelentkeztem másodszorra, hiszen 20 éves vagyok, elsőnél tesztet elrontottam, és nem azért, mert buta lettem volna, Firefox böngészőből egyszerűen, annyira bugos volt az egész felület, hogy hagytam. Megbeszéltem az akkori HR-essel, hogy nem lehet megismételni, de jelentkezzek mostanira. Szerintem az ok nem ez lehetett, hiszen, nagyon várta a HR-es, hogy újrajelentkezzek, konkrétan azt is leírta, hogy november 4-én indul a mostani tanfolyam, elküldte milyen Chrome verziót javasolt, és mondta, hogy időközben keressem fel. A teszt eredménye első 95%, második harmadik 0%, hiszen nem tudtam kezelni.

Most egy másik HR-es lett, és igaz, határidő előtt pár nappal jelentkeztem, nem nagyon néztem a karrier oldalt, logikusan gondolva, szeptemberben is fenn lehetett az állásajánlat...

(!!!) Amire a kérdésem irányul, hiszen, sok mellékes információt is közöltem veletek, van egy ismerősöm, akivel nem vagyok jóban. 19 éves bennfentes, nem MÁV-os dolgozó, de rengeteg MÁV-os ismerőse van, és rendszeresen szabálytalanságot követ el, mivel Magyarország egy korrupt ország a szememben, ezáltal a MÁV is, ha bejelentem, én ütném meg a bokám, de videóra vette nekem privátba, kirakosgatta Insta sztoriba, hogy motorvonatot vezet. Szerintem engedélye sincs arra, hogy vezetőállásban utazzon. Nem mellesleg, MÁVos ruhákba járkál. Sajnos nagyon fontos embereket ismer, ahogy elnéztem, több mozdonyvezetőt, vjv.-t, ezáltal simán kinézem, hogy beszólt, hogy én mozdonyvezetőnek készülök, és utasítsák el a jelentkezésemet. Bevallom, elég paranoid vagyok, de ez lehetséges? Mennyire logikus? Annyira rosszban nem vagyok, igazából vita sem volt vele, csak nem beszélünk, és, ahogy ismerem, elég gonosz ember, egy-két nézeteltérés volt régebben....

Válaszokat előre is köszönöm! Bocsánat a sok hablaty, és fogalmazási hibákért, de ez a hír eléggé sokkolt... Van olyan ismerősöm, aki eleve vjv volt, és mozdonyvezetővé vált, 15%-os tesztekkel, így bármit kinézek. :D

okt. 25. 16:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
69%
Elméletileg elképzelhető, de a valószínűsége kisebb, mint a lottóötösnek.
okt. 25. 16:51
 2/14 anonim ***** válasza:
73%

Meg van adva az álláshoz mik az előírások milyen végzettség tapasztalat vagy mi kell.

Akkor utasítanak el ha az nincs meg.

okt. 25. 17:01
 3/14 anonim ***** válasza:
69%

Próbálj meg bekerülni esetleg más munkakörbe. És utána később jelentkezni az átképzésre. Ha már benn vagy a cégnél, akkor sokkal gördülékenyebb. Te is leirtad a hosszú bejegyzésed végén!

Én azt tartom elképzelhetőnek, hogy van egy beiskolázási létszám, hol és mennyi fővel indul a képzés és ez telhetett be időközben.

okt. 25. 17:09
 4/14 anonim ***** válasza:
37%
Mi a végzettséged?Szerintem ez a döntő nem az hogy ki szól be hová..Azért akkora túljelentkezés sincsen hogy csak úgy elutasítgassanak..
okt. 25. 17:34
 5/14 anonim ***** válasza:
28%
zerintem alapból elvárják a gépészeti technikumot.amúgy...Sok mozdony vezető azt végzet soknak mérnöki diplomája is van..
okt. 25. 17:36
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Hát hamarosan mérnöki bsct fejezem be, ha így lesz... Másodéves egyetemista vagyok :D ezért sem értem, egy normálisan megírt önéletrajzzal, nyilván összeszedetten rendszerezve a tanulmányaimat, és nem...
okt. 25. 18:23
 7/14 A kérdező kommentje:

#3 Köszönöm a válaszodat, sajnos kissé elsíklottam a tiéd felett!

Jegyvizsgáló biztos nem lennék, vasúti jármű szerelőn gondolkodom még, őszintén, inkább szenvedek a tárgyakkal, őszintén effektíve nem megy nehezen az egyetem, csak mozdonyvezetés volt szerintem az, ami hozzám illett volna...

okt. 25. 18:30
 8/14 anonim ***** válasza:
70%

"19 éves bennfentes"

Hú az nagyon veszélyes lehet :D

"nem MÁV-os dolgozó"

Húúúúú így aztán még veszélyesebb! :DD

"nagyon fontos embereket ismer, ahogy elnéztem, több mozdonyvezetőt, vjv.-t"

Húhúhúúúú ez már a halálos veszély!!!! :DDDDD

"rendszeresen szabálytalanságot követ el

"videóra vette nekem privátba, kirakosgatta Insta sztoriba, hogy motorvonatot vezet"

Az baj. Ezt jelenteni kell!

"ha bejelentem, én ütném meg a bokám"

Úgy kell jelenteni hogy ne tuják meg hogy te voltál.

"Nem mellesleg, MÁVos ruhákba járkál"

Az csak őt minősíti. Tiltani nem tiltja semmi. Max kiröhögik.

"simán kinézem, hogy beszólt, hogy én mozdonyvezetőnek készülök, és utasítsák el a jelentkezésemet"

Ha így is volt, nem jutott messzire az infó.

"ez lehetséges? Mennyire logikus?"

Semennyire. Egy ilyen kis taknyos nem tud beleugatni abba hogy ki mit csináljon.

"ez a hír eléggé sokkolt..."

Ne aggódj. Majd a következő sikerül. Egyik ismerősőm 8x jelentkezett mire felvették. Kell az ember, úgyhogy folyamatosan indítanak tanfolyamokat. Lehet tényleg csak annyi számított hogy már a jelentkezési idő végén adtad be és addigra betellt a létszám. Figyeld a karrierportált és add le a következő alkalommal is a jelentkezésedet!

Nem kell kétségbe esni, még Zacher dokit is csak harmadjára vették fel az orvosira :D

"Van olyan ismerősöm, aki eleve vjv volt, és mozdonyvezetővé vált"

A belsősöket jobban szeretik mint a külsősöket. Sok muunkalehetőséget először csak cégen belül hirdetnek és ha nincs elég jelentkező akkor hirdetik meg külsősöknek.

okt. 25. 19:27
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, nagyon segített, és jól esett. 💙
okt. 25. 20:37
 10/14 anonim ***** válasza:
Annyira bugos nem lehetett, ha másoknak sikerült. Egyszerűen kiderült már ezen a ponton, hogy nem tudsz felelősséget vállalni, ami az egyik, ha nem a legfontosabb tulajdonsága egy mozdonyvezetőnek. Ezen felül a kitartás sem erősséged, ha csak úgy otthagytad a tesztet. Márpedig mv.-ként ez lesz a dolgod, hogy kitartó legyél. Jönnek az új mozdonyok, intenzív tanfolyamokat kell teljesíteni. Így hogyan számítsanak arra, hogy sikerrel veszed majd a szakmai képzéseket?
okt. 28. 01:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!