Egy fűtésszerelő mennyit keres átlagosan? Illetve jó szakma ez még?
Nézd, szakmunkásokból nagyon kevés van.
Én egy vízvezeték-szerelőre 3 hetet vártam, hogy egyáltalán megnézze, mi miatt ázom felülről. Tavaly ugyan így voltam a villanyszerelővel. Nagyon sokat vártam rá és idegeskedtem. Alig van normális, megbízható közöttük, aki még jól is végzi a munkáját. Aki olyan, az pedig le van terhelve.
Ezek után szerinted????
Vállalkozóként konkrétan a csillagos ég...
Szomszédom fűtéses (de már csak kazánt szerel, csőhöz nem nyúl az már nem az "ő szintje").
Azt, hogy pontosan mennyit keres nem tudom nyilván, de múltkor mondta, hogy egy melora fele árat mondta mint a márkaszerviz és így is 1 milliója maradt rajta (kétszer fél nap). Ház hatalmas, Jacuzzi, 4 autó, közte csak idén 2 új szalonbol (egy elektromos és egy a feleslegenk), lányának vett egy 200 nm- les budapesti családi házat, minden évben 3 hétre ő viszi az egész családot nyaralni, hol Törökország hol Egyiptom... És kb havonta mennek hétvégente egy-egy wellness hétvégére (ilyenkor mindig engem kér, hogy figyeljek a házra).
Szóval van pénz lovera...
Az vicc.
Egy melón 1 milliója maradt 2 napra? Ne nevettess, abból a pénzből 3 kazánt lehet manapság venni...
Én fütésszerelő vagyok/voltam
Még szakmunkásképzőben tanultam(90-es évek közepén), pár évig csináltam, egy baleset után már más meló után néztem.
Anno sem kerestek rosszul az önnálló munkára képes rutinos csőszerelők, ez ma is igy van
De... Azt azért érdemes tudni hogy ez egy kemény meló(főleg a mai fiatalok nézőpontjából nézve) sokat kell dolgozni.
Nyílván ha vállakozó vagy és vannak "rabszolgáid akik megfizetnek akkor munka nélkül is nagyon jól fogsz élni.
Ha egyszemélyes vállakozóként tolod, akkor is sokat fogsz keresni, de reggeltől estig melozni fogsz.
Munkád lesz, ha van tapasztalatod, mert ma már igazából szakmunkás képzés nincs is. Tehát nem tolonganak a szakmunkás állásokra az emberek.
Jelenleg nem dolgozom, már(régóta) fűtésszerelőként, de ha saccolnom kéne akkor jelenleg egy szaki alkalmazottként egy pesti cégnél kereshet 500 ezer és 1 millió közötti öszeget.
De... valószínüleg napi 10-12 órát melózol, sokszor hétvégén is.
Tehát ha nem ilyedsz meg a fizikai munkától akkor anyagi gondjaid nem lesznek a csőszerelő szakmában az tuti!
3
Igen, csak ő intézményekben dolgozik nagy kazanokkal, nem otthoni 15-20 kwosokkal
Amugy jelezném hogy a fűtésszerelő nem egyenlő a "kazánszerelő"-vel
Két külön szakma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!