Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Budapesti munka albérlet...

Budapesti munka albérlet helyett bejárás? Mennyire jellemző, hogy 120-130km-ről "térítik" a bejárást?

Figyelt kérdés
1 óra alatt felérnék, mivel autópálya mellett lakok. Ha bérelek valami kis szobát 150 ezerért, akkor is kell 10-30 percet gyalogolni, és 20-50 percet tömegközlekedni. Ha csak 21 forintot adnának kilométerenként, az már megfelelne nekem. Mennyire esélytelen?
okt. 19. 15:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
19%

Bocs, de a te dolgod megoldani hogy hol laksz es mivel utazol.

A cegemnel 4 nap home office, 1 bennti nap van. Mindenki kap 25000 ft kiegeszitest a home officera.

okt. 19. 15:56
 2/11 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

"1 óra alatt felérnék, mivel autópálya mellett lakok. "

Próbáltad is a reggeli beérést (és persze a délutáni hazaérést)? Csak mert az autópályák nem arról híresek, hogy nincs rajtuk némi dugó reggel. Főleg 0-son belül. Hamar döbbenhetsz rá, hogy az 1 órás út az átlag másfél, és fél napod ment rá 8 órányi munkára.

okt. 19. 16:18
 3/11 A kérdező kommentje:

2.: Amikor én jártam át Bp.-n kb. 2-3 éve, akkor az volt az M0-s úton, hogy a külsőben mentek a kamionokkal 80-90-el kb. (nem tudom, a belsőben mentem mindig), a belsőben pedig mindenki 140-el ment, ez volt a minimum. Az M6-os autópályán mennék. Jártam az M3-ason is, hát ott tényleg nagyon lassan lehet menni. Csak érdekességképpen, ott 6-7 évvel ezelőttig nem is láttam dugót, mehettél, amennyivel akartál, most meg örülhetsz, ha 80-as átlaggal tudsz menni.

Szóval tudom milyen. A cégek mennyire lennének nyitottak erre a bejárásra?

okt. 19. 16:35
 4/11 Justinianus ***** válasza:

Az utazási költségtérítés munkáltató törvényi kötelezettsége, nem pedig szeretet kérdése.

Ezt a kötelezettségét kétféleképpen teljesítheti:

1. Megtéríti a munkavállaló munkába járását szolgáló bérlet vagy menetjegy árának legalább 86%-át.

2. Ha a munkavállaló lakóhelye és a munkavégzés helye között nincsen közösségi közlekedés, vagy a munkavállaló munkarendje miatt nem, vagy csak hosszú várakozással tudja igénybe venni a közösségi közlekedést: munkába járás költségtérítése címén fizet kilométerenként legalább 18 forintot.

(A munkában töltött napokra, a munkahely és a lakóhely közforgalmi úton mért oda-vissza távolságra.)

okt. 19. 16:36
 5/11 Koplárovics Béci ***** válasza:
56%

"Az utazási költségtérítés munkáltató törvényi kötelezettsége, nem pedig szeretet kérdése."

Azt azért már felvétel előtt (jelentkezéskor) látják, hogy honnan kellene a bejárást fizetniük. És mivel 120-130km-ről ez 100 ezres tétel havonta, nyilván figyelembe veszik ezt is a kiválasztásnál. Ha nem derül ki kiválasztásnál, akkor kiderül próbaidő alatt...

Persze ez is beleférhet, ha eleve nem a párszázezres munkáról beszélünk.

" A cégek mennyire lennének nyitottak erre a bejárásra?"

Alapból a tömegközlekedést kötelező támogatniuk, az autóval való bejárást akkor, ha a tömegközlekedés nehezen megoldható.

okt. 19. 17:25
 6/11 anonim ***** válasza:

4#

100 ezer forint egy normálisan működő cégnek nem tétel kategória, ha jó a munkavállaló.

Én dolgoztam BP-n olyan cégnek, ahol többen vidékről jártak, 100-110 km-ről.Sohasem voltak diszkriminálva emiatt.

Ha olyan munkahely, ahol sok a HO és csak heti 1x kell bemenni, simán vállalható,hogy azon a napon 100+ km-ről bemegy.

okt. 19. 18:49
 7/11 A kérdező kommentje:
6.: Épületgépészként szeretnék elhelyezkedni valahol, vagy az ágazaton belül. Szerintem sem annyira vészes összeg havi 100k. Biztos rengetegen járnak be 30-40-50 km-ekről, utóbbi számhoz képest mi az a +50 ezer kiadás, ha kell nekik az ember. Szóval akkor szerinted ez működik.
okt. 19. 18:56
 8/11 anonim ***** válasza:

Erősen pozíció- és cégpolicy-függő.

Nekem a héten ajánlottak olyan állást, ahol még ők nyugtattak, hogy 100km-ről bejárni nem probléma, adják a céges kocsit, nem elvárás a közelebbi lakhatás

okt. 19. 22:24
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem esélytelen. Sokan járnak így. Újpesten dolgozom. Van olyan kolléganő, aki Szolnokról járás be. Másik Kiskunlacházáról. Munkahely állja nekik ( ala bizonyos százalékát). Pozitívan állj hozzá, hogy fogsz találni ilyen munkahelyet! Remélem sikerül!
okt. 20. 08:11
 10/11 anonim ***** válasza:

Ha autóval járnál be, az a cégnek drágább, majdnem a duplája, mintha tömegközlekednél.

Így speciális végzettség nélkül nehéz lesz olyan céget találni, akinek megéri. Biztos sok épületgépész lakik Budapesten vagy környékén is, így jelentkezésnél nyílván őket részesíti a munkáltató előnyben, már csak a késések miatt is (hacsak nem nagyon rugalmas a munkaidő).

Én 58 km-ről járok be saját kocsival, bár én Ausztriába járok át. Ezért törvényileg havi 114 eurót fizet a munkáltató, ez nem sok pénz az osztrákoknál. 58 km is elég sok, nem még a 120-130 km, a kocsi kopásra is gondolni kell, ez 120 km-nél majdnem évi 60 ezer km, de nyilván máshova is jársz kocsival, nem csak a munkahelyedre. Gyakorlatilag 3-4 évente vehetsz egy másik autót. Miért nem költözöl közelebb? Pesttől 50-60-70 km-re már jóval olcsóbbak az ingatlanok.

okt. 21. 07:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!