Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire éri meg olyan pályát...

Mennyire éri meg olyan pályát választani aminél van előrelépési lehetőség?

Figyelt kérdés

Jellemzően pozitívumként van feltüntetve az összes álláshirdetésben.

Eddig csak egy ilyen munkakörben dolgoztam és ott szinte kötelezően elvárták, hogy legyenek szakmai ambícióim és ezeket belátható időn belül valósítsam is meg. Persze a vállalat nem adott volna bele egy fillért sem, az összes támogatás csak annyi lett volna, hogy elengednek néhány órát a munkából ha épp vizsgára kell mennem.

Láttam azokat az embereket akiknek már megvannak azok a papírjai, amit tőlem is követeltek + már a cégnél is lehúztak 10-15 évet és sokan közülük nem is kerültek rangban feljebb.

okt. 4. 16:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezeket az előre lépési lehetőségeket írásba kell kérni.
okt. 4. 17:25
 2/7 anonim ***** válasza:
56%
Csak olyan pályát érdemes választani, ahol van előrelépési lehetőség. Ezer meg egy olyan ismerősöm van, aki nagyon jó a szakmájában, ambíciózus is, de ott szimplán nem értelmezhető az előrelépés. Amit meg én csinálok halálomig lépkedhetek felfelé több irányban is, csak rajtam múlik.
okt. 4. 17:44
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Mindig munkahely váltással kell előre lépni. Cégen belül lehet rádrakják az extra felelősséget és esetleg pozíció megnevezésben is látható az előreléptetés, de soha sem fognak piaci szinten emelni. Ezért kell 2-5 évente fixen váltani.
okt. 5. 10:19
 4/7 anonim ***** válasza:

3

Munkahelytől függ. Nekem a 2023-as év eleji belépésem óta 350 ezer bruttóval nőtt a fizetésem, plusz a cég fizet egy 400 ezres képzést, amely minden vizsgája előtt 4 nap szabadnapom van tanulásra + a vizsga napja.

Nem kell feltétlenül job hopper-kedni, előbb jó kitapasztalni, hogy mit nyújt az adott vállalat. Nekem sem ajánlották fel a képzést, én kérdeztem rá, mire az volt a válasz, hogy minden további nélkül. Még csak azt sem kellett aláírnom, hogy a vállalatnál maradok.

Szóval érdemes otthagyni azokat a cégeket, amik nem biztosítanak előrelépési lehetőséget, de azért lehet találni jó deal-eket.

okt. 5. 15:16
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Tehát te egy, azaz 1 (uno, eins, one) munkahely alapján leképzeted ezt a gondolatmenetet?
okt. 5. 22:24
 6/7 anonim ***** válasza:

4# A 2-5 évente váltás nem job hopperkedés.

Hiába adnak megfelelő lehetőséget a fejlődésre és piaci szintű emelést, akkor is érdemes váltani perspektíva növelés miatt. Ugyan azt a problémát mindenhol máshogy oldják meg, így nem jó ha egy adott cég megoldási stílusára szűkül a tudásod.

okt. 6. 12:12
 7/7 anonim ***** válasza:

6

Persze, ebben egyetértünk. Akinek kizárólag a szakmai fejlődés és az anyagi előrelépés a szempont, annak érdemes 2-3 évente munkahelyet váltani.

Viszont a legtöbb embernek azért stresszes megszokni egy új munkahelyet, beletanulni új rendszerekbe, megszokni új kollégákat stb.

Szóval aki szeretne fejlődni és előre lépni, de azért kicsit kényelmesebb típus (mint én), az akkor jár a legjobban, ha keres egy olyan vállalatot, ahol támogatják a fejlődésben, és lát maga előtt egy nagyon világos karrierutat. Tehát nem kihalásos alapon történik az előre lépés, hanem időhöz illetve teljesítményhez kötött.

Hozzáteszem, hogy persze azzal sincs baj, ha valaki bulldózerként törtet a karrierjében. Ami engem illet, felnézek az ilyen emberekre és csodálom az ambíciójukat, de tudom, hogy nem mindenki bírná ezt a tempót.

okt. 6. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!