A hipermarketek miért nem vesznek fel több árufeltöltőt és miért rúgnak ki jól dolgozó munkavállalókat, ha tényleg olyan nagy a munkaerőhiány Budapesten és az agglómerációjában a kereskedelemben?
Némelyik Budapest és környéki hipermarketben meg sem látszik, hogy vannak árufeltöltők. 20-40 raklapra jut 1-2 fő és nem csak árufeltöltést kellene csak csinálniuk (takarítás, kiárusítás kezelése, etc...).
Ráadásul vannak olyan munkavállalók akikkel simán eljátszák a multik, hogy kirúgják, majd pár hónappal később elkezdik zaklatni őket, hogy amúgy jól dolgozott/dolgozik, jöjjön már vissza dolgozni. Ugyan azokkal szerződési feltételekkel, persze.
Természetesen Budapesten és környékén folyamatosan hirdetik az árufeltöltő pozíciókat a hipermarketek. Mindeközben vidéken csak szökőévente 1×, valamelyik holdtöltekor írja ki az éppen illetékes HR-s az árufeltöltő pozíciót, azt is úgy, hogy kasszáznia is kell majd tudnia a delikvensnek (míg Budapesten általában bőven elég tudnia csak az árufeltöltés rejtelmeit, annyi a töltendő áru).
#9: A főnököm mondja azt, hogy jól dolgozok árufeltöltőként, nem én. Nem tudom miért rúgtak ki, nem mondták el. Kollégák szerint nem vagyok lassú és a személyiségem sem rossz, jól kijövök a kollégákkal.
#10: Miért lenne nonszensz, hogy raklapon romlik meg a termék? Kereskedelemben dolgozok. Láttam már nem is egyszer ilyet, hogy maga a termék a raklapon járt le.
Főleg régi raklapokon romlik meg a termék, ha legalább 3 napja nem lett kiforgatva vagy, ha nem figyelték a szavidőket. De láttam már olyat is, hogy az új beérkezést karácsonyi szezonban nem sikerült kiforgatni időben (értsd: napokig senki se nyúlt hozzá) az emberhiány miatt, s emiatt a híresen rossz szavidőkkel érkező áru pont azon a raklapon volt. Főleg a helyi termelőktől érkező, mindenmentes biszembaszom termékek járnak le nagyon hamar.
A száraz sosem jár le, be sem fogadja egyik multi sem a rövid lejáratú termékeket. Pont ezért.
Ha a friss áru lejár az pedig csakis a dolgozók hibája, ahogy írod mert nem forgatják.
Az meg, hogy láttál már ilyet vs rendszeresen.. remélem érzed a különbséget.
Mert xar helyen dolgoztál és troger munkaerő vagy / vezetők azok. Amelyik áruházat én vezettem ott minimális volt a lejárt selejt. Mert figyeltünk rá.
Az meg, hogy van pár tized százalékl lejárt selejt az lehet jobban megéri a cégnek, mint még 3 embert felvenni. Tudom, hogy a boltban az arufeltolto mindig azt hitte (és hiszi), hogy okos, de a valóságban az irodában ülök sem hülyék. Azért van ő ott te meg a raktárban..
#15: Nem trógerek, csak jobb esetben 3-4 fő jut egy osztályra összességében. Van, hogy 1-2 napig nincs ki töltse az osztályt, mert annyira nincs kit beosztani oda.
Nem hiszem, hogy az árufeltöltők okosabbnak gondolnák magukat az irodistáknál. Meg van a magukhoz való eszük, ennyi.
Az meg, hogy én a raktárban vagyok az iroda helyett arról nem én tehetek. 7 félév mintatanterv szerint letenni a diplomát. Az egymásra épülő tantárgyak miatt nem tudom megcsinálni azt, hogy 1-2 félévvel felgyorsítom a folyamatot. Szakmai munkát nem fogok még tudni vállalni első féléves lévén.
#18: Miért lenne fals a logikám?
Ha 15 hónapja nem forgtatták át, akkor 15 hónapja nem forgatták át. Attól még ott voltak azok a lejárt termékek, láttam, fotóm is van róla... Nem én tehetek róla, hogy ennyire nincs ember és alig akarnak embert felvenni. Azt sem tudják megoldani néha, hogy 1-2 napon át legyen ember egy adott osztályra szárazárun vagy italon. Gondolod van ember arra, aki átnézze a minőségmegőrzési időket?
Volt, hogy lekészítettek nekem olyan szárazárut régi raklapról, ami 1,5 hét múlva járt volna le. Akik ott dolgoznak italon, szárazárun annyira beléjük ivódott, hogy cseszettül nincs ember, hogy reflexből nem nézik a minőség megőrzési időt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!