Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 10 éves orvosi múlttal,...

10 éves orvosi múlttal, szakvizsgával vidéki kórház hiányszakmájára mennyi bruttót kérnél?

Figyelt kérdés

szept. 27. 09:17
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

"A gyártósori emberek nem a rabszolgáitok!"

Gyakorlatilag azok. Ugye siman automatizalhato lenne a munkajuk, csak jobban megeri ehbert fizetni nekik, mint milliardos befektetesek kereteben gepparkra cserelni oket, aminek aztan komoly uzemeltetesi koltsegei is vannak.

szept. 28. 13:18
 12/23 anonim válasza:

" Én nem azt mondom, hogy ne keressen többet, akár a dupláját is egy gyártósori munkásnak"

Hogyne, majd a doktorált orvos, gyakorlatilag a legkeményebb egyetemi szakkal a háta mögött, aki műt, küzd az emberek életéért, tapicskol a vérben, és próbál nem összeomlani a hatalmas felelősség alatt, majd "akár" kétszer annyit is kaphat, mint a 8 osztályos betanított munkás. Kicsit sem abszurd felvetés!

szept. 29. 14:05
 13/23 anonim ***** válasza:

"Hogyne, majd a doktorált orvos, gyakorlatilag a legkeményebb egyetemi szakkal a háta mögött, aki műt, küzd az emberek életéért, tapicskol a vérben"

Ez az orvosok egy pici szazaleka, a tobbseg csak diagnosztizal, antibiotikumot irogat fel es hasonlok.

szept. 29. 14:25
 14/23 anonim válasza:

Legalábbis laikusként úgy tűnik. Gondolom pontosan tudod, hogy a diagnosztizálgatás mögött milyen tudásanyag, és teoretika van.

Egyébként a kérdés egy kórházi hiányterületre, nem pedig a Biharbasznádi körzeti "köhögsz? Akkor igyál forró teát tesó!" orvosokra vonatkozik.

szept. 29. 14:49
 15/23 A kérdező kommentje:

Ha már ennyire belefolytunk:

-3 millió forintos diákhitellel kezdtem 26 évesen az életemet (egy szakmunkásnak addigra saját háza lehet)

-nettó 160ezer forint volt a kezdő fizetésem

-igen, tudom én választottam, de 10 éves hendikeppel indultam

szept. 30. 17:40
 16/23 anonim ***** válasza:

Igen, ez a te választásod volt, a hitelt gondolom már régen kifizetted és talán már neked is van saját házad. Azért elég élelmesnek kell lenni annak a szakmunkásnak akinek 30 éves kora előtt összejön egy házra való, habár én is ismerek ilyent, de a legtöbb nem ilyen, hanem csak szórják a pénzt.

Na szóval az orvosi bérekre visszatérve, én nem azt akarom mondani, hogy nem érdemlitek meg a több pénzt, de egy szakmunkás vagy egy gyári munkás is ugyanúgy megizzad a kevés pénzéért és utána ebből a pénzből még levonnak, amiből aztán az elszálló orvosi béreket fizetik majd ki. Én szerintem meg kellene találni egy ésszerű egyensúlyt, hogy mindenki jól tudjon élni ebben az országban aki itt dolgozik.

szept. 30. 23:12
 17/23 anonim ***** válasza:
@16 Azt mondtad, hogy legyen kettes szorzó. Mensa-tag vagyok, de míg egy gyártósori melót az első műszak közepére nagyjából úgy végeznék, mint az, aki ott van egy éve, addig orvosként kellene mondjuk tíz év, mire megállnám a helyem. A mondataid alapján egyáltalán nem érted a piacgazdaságot. Meg az sem, hogy havi 1.5-2 millió forint bruttó egyáltalán nem nagy pénz, csak neked tűnik annak.
okt. 1. 00:04
 18/23 anonim ***** válasza:
Mindenkinek adott a lehetőség, hogy orvos legyen, akkor mi a probléma?
okt. 1. 08:44
 19/23 anonim ***** válasza:

"A gyártósori emberek nem a rabszolgáitok!"

Tessék sztrájkolni a magasabb bérért nektek is!

okt. 1. 09:25
 20/23 anonim ***** válasza:
17, lófsz se kíváncsi az IQ-dra. 16 jól mondja: meg kellene találni egy észszerű egyensúlyt. Vagyis privatizálni kellene az egészségügyet, és mindenki annyit fizet, amennyi az ő saját ellátását fedezi, és minden orvos annyit kap majd, amennyit a munkája ér.
okt. 1. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!