100 ezer ft többért már váltanátok állást, +napi 1ó utazás és nagyobb terhelés?
Volt olyan időszak, amikor váltottam volna, mert bár a munkámat szerettem, a fizetés elég kevés volt. A jelenlegi munkám szellemileg és fizikailag is egyaránt megterhelő, a fizetésem viszont nem rossz, úgyhogy most ott tartok, hogy simán lemondanék havi 100-200 ezerről egy könnyebb, egyszerűbb munkáért cserébe.
Ezt neked kell mérlegelni.
Az 1 óra utazás összesen annyi, vagy 2x1 óra? Milyen járművel történik, ki fizeti?
Én sokáig utaztam ennél többet, az egy céges busszal történt, ami a lakóhelyemtől 3 perc sétára indult, és nyilván a telephelyen rakott le. És ezek ugye nem volánbusz szintűek, tehát tiszta, mindig van ülőhely és klíma/fűtés, és nyilván ingyen van. Így nem volt megterhelő az utazás, mert közben laptopról tudtam bármit csinálni, vagy akár olvasni stb.
Ezzel ellentétben egy ugyanennyi időt igénybe vevő utazás helyi járaton 4 átszállással és közötte 3x valahány perc sétával, vagy akár autót vezetve teljesen más, mert ott nem tudod értelmesen kitölteni az idődet.
Nettó 100-ért simán.
Én most pont hasonló döntés előtt állok. +52e nettóval kapnék többet, ráadásul gyalog 15 percnyire lenne a másik hely. Csak így lőttek a rugalmas munkaidőnek meg részban a homeoffice-nak. Ott ülni napi 8,5 órát ennyi pluszért még nem tudom, hogy elvállalnám-e. A mostani helyemen sem csak láblógatás van, de teljesen rám volt bízva, hogy mikor dolgozok és honna. Ha akarom itthon éjszaka is meg tudom csinálni a munkám. Ez a rugalmasság nagyon hiányozna, azzal szemben, hogy reggel percre pontosan kell beérni és gyakorlatilag kulcsra vagyok zárva egész nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!