#27 Akkor vagy rossz helyen dolgozol, vagy hiába van 3 diplomád, ha egyik sem piacképes. A feleségem két bölcsész diplomával is többet keres ettől.
#28 Attól, hogy te szalagdroidként nem tudod elképzelni, még lehet ebben az országban jól is keresni. Csak tudod, ahhoz tanulni kellett volna.
28as vagyok. De, el tudom képzelni, csak indokolatlanul felülreprezentált itt a nettó 2 millát is keveslők aránya.
500-600ezer forint egy JÓ fizetés, igen, kevesebb az 1+ milliónál, de ha van egy párod, ő is keres annyit, akkor ketten 1 millióból már csak túlélik a hónapot... Nevetséges.
"500-600ezer forint egy JÓ fizetés"
Nem, 500-600 ezer egy tűrhető fizetés. A JÓ, az bőven 800 nettó fölött kezdődik.
Én nettó 2 milliókat ritkán látok itt, azok jórészt tényleg kamu bemondások, de nettó 1-1,5 millió teljesen reális egy szoftverfejlesztő vagy mérnök poziban.
#32: A nettó egymillió max addig jó, amíg ketten vagytok.
Ha ketten vagytok, akkor éppen elvagytok... ha megspórolsz ebből 1-200ezer forintot havi szinten, az mindig elmegy valamire. Nem részletezem, de most pl az autónkra kell téligumit venni, lesz kb 150ezer forint. De szinte minden második hónapban van egy nagyobb kiadás, semmi luxus
Ha meg van egy, esetleg több gyerek, akkor épphogy túléled vele a hónapot vagy túl sem tudod. Kaptunk sok mindent barátoktól, rokonoktól, de pl a gyereknek most kellett új babakocsit venni, mert amit kaptunk, szétesett, árakat gondolom te is tudsz. Téli ruhákat is kellett, mert amit kaptunk, átnőtte.. Most váltottam ki neki a TB által nem támogatott egyik oltást 35ezer. Kétnaponta 20-40ezer ment el valamire. Folytathatnám, de szerintem felesleges.
#34 Pontosan! És sajnos nagyon sokan ettől jóval kevesebbre is képesek bevállalni a 3 gyereket, mert a CSOK meg a ház az kell. Aztán keresnek ketten havi 600-at, abból 200 a lakáshitel, a maradékból meg vegetálnak 3 gyerekkel. Nemhogy megtakarítás nincs, de se utazni nem tudnak, se normális programokat csinálni, meg jóeséllyel a kaja minőségén is spórolni kell.
De "legalább van szép család meg szép új ház"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!