Melyiket választanád - munkaidő, fizetés?
A kettő között fizetésben kb 40-50% a különbség. (Közel sem 1 millióról van szó.)
A rugalmas munkaidő pedig nem azt jelenti, hogy ha nincs kedvem, akkor nem kell bemenni dolgozni. Vannak előnyei és hátrányai is.
Előny: Ha reggel fél órával később érek be, senki nem teszi szóvá. Ugyanígy délután ha minden feladatommal kész vagyok és valamiért el kell mennem, szólok, megtehetem.
Hátrány: Ha úgy van, szombaton is be kell menni, vagy épp péntek délután 6-kor. Igaz hogy nem egy teljes műszakra, csak pár órára, de akkor is ezzel számolni kell. Nem szólhatok, hogy nekem hivatalosan lejárt a munkaidőm és nem megyek. Plusz pénzt nem fizetnek rá. A munkaidő vége, vagy a szabadság sem azt jelent, hogy nem olvasok céges e-maileket és nem veszem fel a telefont. Volt már, hogy este 8-kor jött e-maiben egy olyan feladat, aminek másnap reggel 7-re készen kellett lennie. Tehát itt sem láblógatásról, meg napi két órára beflangálok trécselni munkahelyről van szó.
2-es vagyok, mégis mi baj volt a válaszommal?
"A kettő között fizetésben kb 40-50% a különbség. (Közel sem 1 millióról van szó.)"
Nem írtál fizut viszonyításként, én leírtam a saját döntésem. Ez volt a kérdés. ( Nekem így is rugalmas a munkaidőm szerencsére, de azért dolgozok eleget.)
#4, hiába címzed nekem a szemrehányást. Nem pontoztalak le se téged, se mást.
Ha ez annyira lényeges, nettó 280-300 és nettó 400-420-ról van szó.
Az egyesben volt részem, még a fizetés is majdnem stimmel.
Pontosan így, ahogy te azt leírtad.
Az a lébecolás csak akkor ér valamit, ha home officeban vagy, ha az irodában ülsz és a kollégád pofáját bámulod, az nem ér semmit, mint "szabadidő"
Egyrészt.
Másrészt az a rugalmas munkaidő fél év után úgy nézett ki, hogy szombaton, de hétköznap is hívogattak, szabadságon is, túlóra fizetetlen, egy jó 200 óra összejött a 2 év alatt, az alapjáraton több100 ezer ft lenne. Nem beszélve a baromságokról szabadnapon, saját költségen bemenni az irodába hétvégén, vissza hétköznap.
Fizetésemeléseket elfejetheted.
2 évig húztam, aztán a rugalmas munkaidő ennyiben ki is merült, annyiban rugalmas, hogy a cégnek a lehető legjobb legyen.
Most lehet úgy érzed, és ők is, hogy 8 órára nem találnak elég feladatot, de garantálom neked, fél év múlva ez már nem így lesz.
Minden szarral megtalálnak majd. Hiszen te úgy is ráérsz...
TEhát ha ez irodai bejárós munka, mindenképp a 2.-at választanám.
Home office esetében megbékélnék az 1-essel, de egyébként mindenképp a 2-es, lefogadom az 1-es is valami sunnyogó maszek cég.
Remélem nem valami matekos állás...
"A kettő között fizetésben kb 40-50% a különbség."
280-300 és 400 ezer ft között sehogy sincs 40-50% különbség
""A kettő között fizetésben kb 40-50% a különbség."
280-300 és 400 ezer ft között sehogy sincs 40-50% különbség"
280-nak szerinted mennyi a 40%-a? Szerintem 280*0,4=112.
Ezt a növekményt add hozzá a 280-hoz: 280+112=392.
De bizonyára az én számológépem romlott el...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!