Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kártyán mennyire biztonságos...

Kártyán mennyire biztonságos tartani a pénzt?

Figyelt kérdés
Nemrég végeztem a sulival 1 éve dolgozok, így sikerült nagyobb összeget összegyűjtenem. Viszont nem érzem biztonságosnak itthon tartani kp-ban, ezért arra gondoltam a felét felrakom a kártyámra. És akkor telefonon fizetek mindenhol, egyszerűbb is. Plusz az otp alkalmazásban is könnyen tudom kezelni, illetve letiltani ha valaki gáz lenne. Na de pont ezaz, mennyire lehet gáz belőle? Tartsak inkább kártyán szinte mindent, és mondjuk a 20-30%-a legyen itthon kp-ban, vagy jó ez a fele-fele arány is? Mennyire biztonságos a kártya? Elhagyni nem tudom, mivel sosincs nálam, telefonon fizetek mindig. Ha azt elhagyom, a faceid miatt pedig nem tudnak fizetni.

szept. 14. 14:54
 1/7 anonim ***** válasza:
62%
Minimális pénzt tartok itthon pár tízezer forintot. A pénzem többi része bankszámlán, államkincstárba kötvényekbe, tőzsdén, kriptóba.
szept. 14. 14:57
 2/7 anonim ***** válasza:
90%
A kártyáról - amint nem vízszintesen tartod - leesik a pénz. Nem mondanám biztonságosnak.
szept. 14. 15:00
 3/7 anonim ***** válasza:
93%
Én csak akkor veszek ki a bankszámláról (kártyáról xD) pénzt, hogyha tudom, hogy csak készpénzzellehet fizetni. Egyébként 10-20ezer forintnál szinte soha nincsen több nálam készpénzben.
szept. 14. 15:22
 4/7 anonim ***** válasza:
87%
kártyán nincs pénz
szept. 14. 15:34
 5/7 anonim ***** válasza:
94%

Kártyán nem lehet pénzt tartani.

A pénz a bankszámlán van.

Annyira biztonságos, amennyire vigyázol rá.

Ha kiadod gyanús weboldalakon a kártya adataidat ellopják a pénzedet, ha csalóknak megadod a kártya adataidat, akkor ellopják a pénzedet.

Ha ezeket nem csinálod, akkor nem lopják el a pénzedet.

szept. 14. 15:35
 6/7 anonim ***** válasza:
91%

A pénzed bankszámlán van. A kártyával pedig használod a számlán lévő összeget, költesz róla.

Biztonságos a bankszámla, igen. Ne tarts otthon sok készpénzt, inkább a számla.

Ahogy az 5. kommentelő is írta, kerüld a gyanús weboldalakat, olyan helyeken semmiképpen se add meg a bankkártyád adataidat. Például noname oldalak, vagy ahol gyanúsak olcsón adnak termékeket.

A kártyaadatokat pedig soha nem add meg, senkinek! Például kapsz egy SMS-t, hogy csomagod elakadt, kattints a linkre, fizess vámot, hogy megkaphasd. Kamu. Vagy például megkeres a "bank" telefonon, emailben, hogy "jaj csalást látunk nálad, add meg a kártyaadataidat, hogy megvédhessük a pénzed". Ez átverés, bank sosem keres így, és sosem kéri a kártyaadataidat, soha.

szept. 14. 16:56
 7/7 A kérdező kommentje:
Akkor tartom számlán a pénzt, köszönöm!!
okt. 18. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!