Van olyan szakma Magyarországon, ami nincs túltelítve és történelemmel foglalkozik?
Nem nagyon.
Főleg a közszférában vannak ilyen állások, múzeumokban.Nem véletlenül betöltetlenek.Igen rossz a fizetés.
Ami kapcsolódik a történelemhez és jól fizet, az a műkincsbecslés, de szigorúan privát aukciós házaknál.
Matekból mennyire vagy jó?
Személyes történetem, remélem segít, de ez már önismereti témakör:
Én is imádom a történelmet, kisgyerek korom óta. Várak, lovagok, katonák, később világháború, haditechnika, tankok, később rómaiak, majd ázsiai történelem, egyszerűen érdekel minden, csak rajzoljon egy szép lineáris képet.
Valamiből viszont meg kell élni :D
Végül nem mertem jogásznak menni, de sokáig nekem is az volt a triviális pályaválasztás, azt hiszem minden humán beállítottságú diáknak az. Az állami szféra halál, a kisvárosi ügyvédecske sors dettó, a bíróság túl lassú és monoton, azt pedig beláttam, hogy a maradék pár menő nagyvállalati vagy nemzetközi pozíció pedig puszta lottó -sokgenerációs jogász családból jövök teszem hozzá.
Rájöttem közben , hogy azért szeretem a történetet, mert szeretem megérteni a körülöttem zajló világot, mi miért alakult így.
Szerencsére nem vagyok hülye matekból sem, illetve kitűnő tanáraim voltak, főleg középiskolában. Ezért végül Közgazdásznak tanultam, és bankár lettem.
Jó a fizetésem, imádom a munkám, napi szinten dolgozom, hogy megértsem a körülöttem zajló világot, illetve hogy megértessem a külföldi kollégámmal, igazából intellektuálisan túlságosan is megterhelő, amit őszintén szerintem kevesen mondhatnak el magukról.
Gondolkozz szerintem valami pénzügyi terülten. Este pedig ugyan úgy olvashatsz egy jó könyvet a történelemről, mint ahogy én is teszem ma este, most fogom befejezni Romsics Magyarország története című könyvét, ajánlom, nagyon szép összefoglaló :)
Annyit még hozzátennék, hogy azt írod Kérdező, hogy "ügyvédből túl sok van".
Ez lehet, hogy igaz volt, 10-20 évvel ezelőtt, de ma már egyáltalán nem.
Nyugodtan legyél jogász, bőven hely a piacon. A felsorolt területek közül ez a legértelmesebb, és mindig szükség lesz rá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!