Gyakornoki munka INGYEN, megérné vagy sem?
Alapképzésemet bölcsész karon végeztem, ahol is voltak gazdász tárgyaim többek között marketing is.
Úgy döntöttem, hogy elvégzek egy mesterképzést is és a marketingre esett a választásom.
Alapképzésem során dolgoztam szinte amennyit tudtam és van munkatapasztalatom kisebb cégnél is, valamint nagy multinál is.
Szakdolgozatom marketinggel kapcsolatos témakörben írtam, valamint tanultam marketinget az alapképzésen is, de úgy érzem csak a felszínt "kapargattuk'" mi a 7P, stb...
Ahogy felvettek mesterre most nyáron egyből szórtam szét a CV-ket Pesten, de vagy alapból elutasítanak vagy vissza sem jeleznek.
Volt egy kettő cég, ahol a végén kinyögték, hogy ők nem pénzt adnak a munkámért cserébe, hanem tudást.
Nagyjából 300-400 órát kéne dolgozni ilyen cégeknél ingyen és állítólag utána könnyebben vennének fel gyakornoknak és jobban mutatnak a CV-ben.
Haveromnak vannak kétségeit, hogy a legpitibb munkafolyamatokat adják majd nekem, aminek semmi értelme nem lesz és ezért kár ingyen dolgozni ezeknek a cégeknek.
Ti mit gondoltok erről? Van értelme ingyen elmenni gyakornoknak releváns tapasztalatot szerezni vagy csak elpocsékolt idő?
Célom, hogy releváns szakmai tapasztalatot szerezzek és a diploma végeztével sikeresen el tudjak helyezkedni a területen.
Nekem úgy dereng ingyen dolgoztatni nem lehet senkit az "új" nemzeti felsőoktatási törvény szerint. Csak és kizárólag a tanulmányokhoz előírt szakmai gyakorlatot lehet "ingyen" csinálni, azt is maximum 6 hétig, ami 240 óra, semmiképp sem 3-400.
Tudásra ne számíts, egy ilyen jellegű gyakornokra a kávéfőzésen és a fénymásoláson kívül szó szerint semmit nem bíznak 100-ból 99 helyen. Maximum arra jó, hogy be tudod írni "szakmai tapasztalatnak" az önéletrajzba és akkor kicsit jobb esélyekkel indulsz egy másik munkahelyen.
"Ti mit gondoltok erről?"
Amit az első hozzászóló írt.
Lebukás esetén aggályos, hogy feketemunkásnak fog minősíteni a hatóság, ugyanis ingyenmunka jogilag nincs. Úgymond "próbaidő" alatt sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!