Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egész évben járnak ügyfélhez...

Egész évben járnak ügyfélhez a könyvvizsgálók?

Figyelt kérdés

Fontolgatom a könyvvizsgáló képzés megkezdését. Azt tudom, hogy a 05.30. előtti időszakban rengeteget dolgoznak a határidő miatt és a munka jellegéből adódóan sokat vannak az ügyfélnél. Azonban az év nagyrészében tudnék egy országgal arrébb lakni és otthonról dolgozni és csak néha idelátogatni a munka miatt?

Olyanok válaszát várom, akik vagy dolgoznak a szakmában vagy szoros összeköttetésben állnak valakivel, aki könyvvizsgáló.

szept. 8. 10:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Könyvelőként tudok válaszolni: hozzám három kv jár, ketten jönnek már szeptemberben, és lerendezzük az első félévet; a hamradik meg negyedévente jön, így beszéltük meg, így kevésbé strapás a beszámolóidőszak.
szept. 8. 10:31
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően stresszes munka sok túlórával az elején. Arányaiban pedig a fizetés annyira azért nem jó. Ezért is elég nagy a fluktuáció a Big4 cégeknél. Ha rákeresel a keresőbe, hogy Big4 vagy Big4 cégek, úgy el tudod olvasni a véleményeket. Nem járnak egész évben ügyfelekhez, sok adatot már be tudnak kérni elektronikus formában is. Ezt át tudják futtatni a rendszereiken.
szept. 8. 10:37
 3/5 anonim ***** válasza:
67%

Én dolgoztam big4-nál, kb így nézett ki az év:

- Január - Május: főszezon, a legtöbb ügyfélnél ekkor zajlik az év végi szubsztantív vizsgálat azaz a pénzügyi kimutatásokba kerülő dec 31-es számok ellenőrzése valamint a pénzügyi kimutatások teljességének vizsgálata. +bank, biztosító ügyfelek esetében MNB különjelentés.

- Június - December: Q2/Q3 review vizsgálatok, egyes cégeknél interim audit, folyamatfelmérések, kontrolltesztelés. + biztosítók esetében solvency II vizsgálat.

Ezeket a feladatokat simán meg lehet csinálni távmunkában is, a leltárellenőrzésen kívül nincs olyan munkaelem, amihez személyes jelenlétre volna szükség. Valahogy sikerült leauditálni ezeket a cégeket a covid hisztéria alatt is…

szept. 8. 10:43
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Hozzánk évente egyszer jönnek 2-3 hétre, többit távolról intézik.

Kisebb cégnél dolgozom, párezer fős.

szept. 8. 11:15
 5/5 A kérdező kommentje:

Jól csinálod 1. Válaszoló, szerintem is jobb negyedévente helyre tenni a dolgokat mint az utolsó pillanatban megőrülni.

2., én egyáltalán nem Big4-ban gondolkodom, szerintem máshol is meg lehet tanulni a szakmát...

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, jöhetnek még!

szept. 8. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!