Egész évben járnak ügyfélhez a könyvvizsgálók?
Fontolgatom a könyvvizsgáló képzés megkezdését. Azt tudom, hogy a 05.30. előtti időszakban rengeteget dolgoznak a határidő miatt és a munka jellegéből adódóan sokat vannak az ügyfélnél. Azonban az év nagyrészében tudnék egy országgal arrébb lakni és otthonról dolgozni és csak néha idelátogatni a munka miatt?
Olyanok válaszát várom, akik vagy dolgoznak a szakmában vagy szoros összeköttetésben állnak valakivel, aki könyvvizsgáló.
Én dolgoztam big4-nál, kb így nézett ki az év:
- Január - Május: főszezon, a legtöbb ügyfélnél ekkor zajlik az év végi szubsztantív vizsgálat azaz a pénzügyi kimutatásokba kerülő dec 31-es számok ellenőrzése valamint a pénzügyi kimutatások teljességének vizsgálata. +bank, biztosító ügyfelek esetében MNB különjelentés.
- Június - December: Q2/Q3 review vizsgálatok, egyes cégeknél interim audit, folyamatfelmérések, kontrolltesztelés. + biztosítók esetében solvency II vizsgálat.
Ezeket a feladatokat simán meg lehet csinálni távmunkában is, a leltárellenőrzésen kívül nincs olyan munkaelem, amihez személyes jelenlétre volna szükség. Valahogy sikerült leauditálni ezeket a cégeket a covid hisztéria alatt is…
Hozzánk évente egyszer jönnek 2-3 hétre, többit távolról intézik.
Kisebb cégnél dolgozom, párezer fős.
Jól csinálod 1. Válaszoló, szerintem is jobb negyedévente helyre tenni a dolgokat mint az utolsó pillanatban megőrülni.
2., én egyáltalán nem Big4-ban gondolkodom, szerintem máshol is meg lehet tanulni a szakmát...
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, jöhetnek még!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!