Kb. hány éves korodra jöttél teljesen helyre anyagilag?
"Mai ingatlan árak mellett sokan 50-60 éves korukig hitelt fizetnek. Ha nem tovább."
De mi ezzel a baj ha mellette jut bőven élni, nyaralni, akármire?
Az már persze baj ha annyira sok a hitel, hogy komolyan megérzi valaki havonta.
Sose voltam gondban ilyen téren. Normális (nem gazdag!) családba születtem, amikor munkába álltam is első dolog az volt, hogy tartalékot, megtakarítást képezzek.
Akkoriban 1 millió ft volt a célom, ez pár hónap alatt össze is jött. Az akkori barátnőmmel az volt a terv, hogy amint végez a sulival Bp-re költözünk, szerencsére ebből nem lett semmi.
Utána viszont megtartottam a spórolós, félretevő magatartásom és ez azóta is megmaradt.
Soha nem szórtam el a pénzem, így nem voltam gondban.
Örököltem egy kis lakást és egy elég nagy telket, szóval a laksára gyűjtés/hitel sem játszott nálam.
Ez igazából szerencse és a szüleim hasonló spórolós mentalitásának köszönhető.
Ettől függetlenül amire vágytam megvettem magamnak, viszont ésszel költekeztem mindig is.
“Mai ingatlan árak mellett sokan 50-60 éves korukig hitelt fizetnek. Ha nem tovább.”
Ennek az az oka, hogy mindenáron olyan helyen és olyan ingatlanban akarnak lakni, ahová ők nem valók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!