Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kb. hány éves korodra jöttél...

Kb. hány éves korodra jöttél teljesen helyre anyagilag?

Figyelt kérdés
Most nyilván azokat kérdezem, akiknek sikerült. Akinek viszont még nem, de dolgozik rajta, azt is szívesen meghallgatom.
szept. 7. 16:44
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
56%
Gondolom azt, hogy nem kell spórolni, van, vagy rövid időn belül lesz elég pénz lakásra/lakáshitelre.
szept. 7. 19:41
 12/24 A kérdező kommentje:
Arra gondolok, hogy van elég spórolt pénzed, nem kell hónapról hónapra élned és nem fogsz padlót, ha tönkremegy a mosógép vagy elromlik a kocsi. Anyagi biztonság. Sokaknak ez sose jön össze, mert YOLO, Élj a mának!, Carpe Diem, a pénz azért van, hogy elköltsük, Élj úgy mintha minden napod az utolsó lenne! baromságok szerint éli az életét.
szept. 7. 19:57
 13/24 anonim ***** válasza:
56%
Amúgy a kérdező ezt nagyon jól látja. Sokszor azért nincs az embereknek megtakarítása, mert elszórják a pénzt. Na nem azt mondom, hogy ne költsünk magunkra, de aki spórol és nem költ haszontalan dolgokra, az bizony túl félretenni.
szept. 7. 20:08
 14/24 anonim ***** válasza:
23%
Ennyi...? Nekem ez 21 éves korom óta megvan, amióta egyetem közben/után elkezdtem dolgozni. Most 36 éves vagyok és Magyarországon a top 1%-ba tartozom anyagilag.
szept. 7. 20:09
 15/24 anonim ***** válasza:
40%
14-es, gondolom vállalkozol, a legtöbben alkalmazottak.
szept. 7. 20:20
 16/24 anonim ***** válasza:
56%
Ha az a szint, amit #12-ben leírtál, akkor gyakorlatilag azóta megvan ez a szint, hogy önálló vagyok anyagilag. Ha nagyon szigorú vagyok, akkor talán az autóvásárlás utáni 1-2 hónapok lehettek kicsit neccesebbek, de az sem vészes.
szept. 7. 20:30
 17/24 anonim ***** válasza:
56%

Elromlik a kocsi? Az autó egy luxus cikk, így akkor vettünk csak amikor kényelmesen fenn is tudtuk tartani.

Mosógép meg nem egy nagy összeg, pláne ha csak javítani kell.

Ilyen értelemben akkor sose voltam olyan állapotban ahonnan helyre kell jönni. Pedig nem származom milliomos családból és eddig mindig millió alatt kerestem.

szept. 8. 04:59
 18/24 anonim ***** válasza:
56%
Mai ingatlan árak mellett sokan 50-60 éves korukig hitelt fizetnek. Ha nem tovább.
szept. 8. 07:02
 19/24 anonim ***** válasza:
56%
Ház van, de 2029 februárig még fizetnem kell a hitelt plusz fel kell újítani. Kocsi van, de nem nagy eresztés. 26 vagyok
szept. 8. 08:22
 20/24 anonim ***** válasza:
58%

Anyagi biztonság elérése:

Két része is volt az életemnek.

1./ 30 éves korom körül. Saját lakás berendezve, hitel semmi, biztos munkahely, maradékból jártam a világot.

2./ 40 éves korom körül, amikor saját építésű házunkba beköltöztünk és belaktuk. Hitel semmi, munkahely-váltás is problémamentesen lezajlott. Berendezve még most sincs teljesen az ingatlan, mert nincs rá igényem eléggé. Sajnálom azokra a bútorokra a pénzt, amelyek nem érnek annyit, amennyiért kínálják őket. Túlárazottak. Inkább nem kell, van hova leülni, van hol aludni, pedig meg tudnám venni.

Végzettségem közgazdasági jellegű, még csak diplomás sem vagyok. Férjem lakatos. Mindketten alkalmazottak voltunk világ életünkben.

Többen mondták már, hogy piszok jól bánok a pénzzel. ;)

Szerintem is... :)

szept. 8. 10:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!